Борисов: Благодаря на колегата Радев, за това, което е казал на… ВИДЕО

ЕК даде своите указания, макар и много закъснели, по темата за COVID, посочи премиерът

Аз благодаря на колегата Радев, че е заявил, пред колегата Мицотакис, че България е мощна сила. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

„Фич“ отново са повишили кредитния ни рейтинг на ББР. Това е хубаво да се пусне и да се знае и да опонираме на всички, които са опитват да кажат, че не се случват хубави неща. Президентът Радев вчера много е хвалил България, премиерът Мицотакис ми съобщи“, каза още той.

Всички заедно трябва да разберем, новините по цял свят – новина номер едно е COVID. И това хаотично затваряне. Нашето мнение е, че децата не трябва да се спират от училище и да се отделят от средата“, посочи премиерът.

ЕК даде своите указания, макар и много закъснели, по темата за COVID. Но за ваксините съм много доволен и приветствам бързината, с която действа Комисията. Много е важно да бъде на достъпна цена за всички граждани от ЕС. Вирусът мутира много. Трябва да се доверяваме на професорите и да не експериментираме по здравни теми. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел.

Стриктен контрол на това, което сме разпоредили в момента. Всеки един българин да знае, че пазейки него, пази и този до него, икономиката, бизнеса и туризма, призова министър-председателят. Психическото здраве на хората, паниката и стресът, който се насажда във всяка една държава-членка, са изключително опасни. Икономиките няма да издържат, коментира той по повод прилагането на по-тежки мерки срещу разпространението на коронавируса по света.

Той отбеляза, че ЕС категорично е припомнил, че на 31 декември тази година трябва да се реши въпроса с Брекзит.

Към този момент не можем да кажем, че това ще се случи. Изключително ще е лошо за Великобритания и за ЕС Брекзит без сделка. Надяваме се да се постигне съгласие, защото икономиките ни са много свързани, добави Борисов.

„Икомониката в този ред на мисли, е застрашена. Този план за възстановяване, който приехме, не е още ратифициран в ЕП. Все още за тези пари, които мислехме, че са пръснати в европейските икономики, процедурата още не е стартирала и излязла на пазарите.

Зелената сделка, за която в България, за съжаление, не искат да говорят много. Трябва да мислим не само за придобиване на нови мощности. През 2050 г. трябва да има неутралност – това означава да няма вредни емисии. Промените в климата са такива, че сме длъжни да го направим, обясни премиерът.

https://www.facebook.com/100006542380422/videos/2906622729565778/

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене