Разследват връзка между намерените край Радомир останки и изчезнала жена

30-годишната Антония Венциславова от село Николаево изчезва на 7 януари и оттогава е в неизвестност

Прокуратурата проверява дали намереният куфар с човешки останки край Радомир е свързан с изчезването на млада жена, обявена за издирване.

Куфарът и останките са открити между Радомир и село Николаево на 3 октомври, но за тях беше съобщено днес. Находката е намерена в храсти близо до реката.

Самоличността на жертвата не е потвърдена, но категорично става дума за жена, съобщиха за bTV от Окръжната прокуратура в Перник.

Засега не е ясно дали има връзка между откритието и изчезването на 30-годишната Антония Венциславова от близкото село Копаница.

В радомирското село Николаево са шокирани от зловещата находка, открита в храстите край реката.

Куфарът с кичури човешка коса и разпилени край него останки е бил скрит и след това изровен от животни.

„Възникна предположение, че може би човешките останки произхождат именно от изчезналото лице, което се издирва, и за изчезването на което е било образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура-Перник за отвличане“, съобщи Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура.

Майката на изчезналата Антония Венциславова е дала ДНК проби в полицията с надеждата, че откритието няма връзка с дъщеря й.

„Разчитам, че това, което са намерили, не са нейните останки. Ако са нейните, ще си тъжим цял живот“, каза майката на Антония – Нели Стойнева.

За последно се чула с Антония и нейния приятел Любомир по телефона на 7 януари, а след това следите й се губят.

Приятелят на Антония е в чужбина. Баща му беше лаконичен и не коментира случая. Семейството на Антония твърди, че тя не е взела вещите си и единствената й ценност са сребърните обици, които е носела преди да изчезне.

Ако ДНК експертизите свържат намерените останки с изчезването на Антония, тогава прокуратурата ще започне разследване за убийство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене