Ангел Джамбазки: Нашите симпатии и нашите сърца винаги ще бъдат с народа на Армения

Крайно време е да се спре с двуличното и двойствено отношение спрямо президента на Турция Реджеп Ердоган. Той за пореден път прави за смях целия свят чрез своята риторика, наемници, прехвърлянето на оръжия. Той е основата на агресията, която виждаме.

Това каза в свое изказване евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, което бе публикувано в неговата Фейсбук страница.

И запита защо когато трябва да се скара Европейския съюз с някой бананов диктатор всички се обединяват, а когато се говори за Ердоган – повечето започват да си мълчат и да не кажат нищо.

Ето и цялото изказване:

Уважаеми г-н председател,

Уважаеми г-н върховен представител,

Преди близо един век един велик войвода на ВМРО и български поет Пейо Крачолов Яворов пише за арменците следното:

„…Отломка нищожна от всякога храбър народ мъченик, дечица на майка робиня тревожна и жертви на подвиг чутовно велик…“

Това е част от стихотворението посветено на арменския геноцид, едно от най-големите престъпления срещу арменския народ, все още непризнати, извършени от Турция.

Днес отново виждаме бруталната намеса на султана Ердоган. Ние виждаме как той със своята риторика, със своите наемници, които прехвърля, с оръжията, които прехвърля, с начина, по който говори, отново прави света за смях и отново е в основата на агресията.

И тук е крайно време и Вие, като върховен представител, и този парламент най-сетне да спре с двуличното и двойственото отношение спрямо президента Ердоган. На този кандидат-султан, на този диктатор. Защото, когато трябва да се скарате на някой бананов диктатор всички се обединяват, четат големи декларации, но когато говорим за Ердоган всички тук, или с малки изключения, мълчат, срамуват се и не смеят да го кажат. Разбира се, че нашите симпатии и нашите сърца винаги ще бъдат с народа на Армения. И също така убедено вярвам, че символът на Армения – Арарат отново трябва да се върне в Армения.

https://www.facebook.com/139581756144530/videos/2418272561807334

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене