Румен Гечев: Членовете на БСП се произнесоха кой работи в интерес на партията и кой не

„В Националния съвет на БСП има много авторитетни българи, много утвърдени специалисти. Той се и обнови с млади и енергични хора. Функция на Националния съвет на БСП е да дава корекция на лидера, но основната му функция е да разработва стратегии.“ Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Румен Гечев пред България он еър.

Социалистът коментира, че прекият избор на председател и Конгресът са се произнесли кой е прав и кой е сбъркал: „Няма как БСП да е лидерска партия, тъй като председателят на БСП бе избран в пряк избор-единственият досега в България. Гласуваха повече от 60 000 души от 80 000 членове – една рекордно висока активност, която в България не е постигана на никакви избори“, припомни Гечев.

„Тези, които не  попаднаха в Националния съвет бяха наказани от социалистите, че от много време не предлаха нови  идеи за партията, а бяха насочили енергията си срещу председателя на БСП и работеха в полза на ГЕРБ. Те не работеха в интерес на БСП и вчера Конгресът даде своята оценка“, изрази мнение народният представител.

„Излизаме по-единни, нашият резултат само ще се подобрява. На следващите избори БСП ще спечели, тъй като вече е  водеща политическа сила“, заяви Румен Гечев. Той поясни, че БСП е в подем, защото е  започнала много преди изборите да се среща с обществото и да предлага „Визия за България“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене