Седмицата започва с есенно време

В първия ден от новата седмица от запад облачността ще се увеличава. Главно след обяд – на места в Западна, а до вечерта и на места в Централна България, ще превали предимно слаб дъжд.

През деня вятърът отново ще се усили и ще бъде умерен в източната половина от страната, временно силен – от юг. Максималните температури ще са от около 22 градуса – на места в западните райони, до 29 градуса – на изток.

Над Черноморието

ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има привечер и през нощта срещу вторник. Максималните температури на въздуха и морската вода ще са 24-25 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Над планините

от запад облачността ще се увеличава. Около и след обяд на места в масивите в западната половина на страната ще има и валежи, предимно слаби. На изток ще преобладава слънчево време. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра – около 9 градуса.

Във вторник и сряда

валежите ще спрат и над страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще са между 17 и 25 градуса.

В четвъртък и петък

времето ще остане без промяна. Не се очакват валежи, ще бъде предимно слънчево. Максималните температури няма да надвишават 25 градуса.

През уикенда

времето ще остане без промяна – ще бъде слънчево и без валежи с максимални температури между 19 и 29 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене