ДЕКЛАРАЦИЯ от  Областния съвет на ДПС – Благоевград

На 24.09.2020г. вечерта в гр. София бяхме свидетели на едно безпрецедентно насилие и упражняване на агресии срещу Централата на опозиционната партия ДПС. Областният съвет на ДПС – Благоевград, всички членове и симпатизанти, остро осъждат вандалския акт и изразяват своята непримиримост към тази провокация и напрежение в нашата Родина.

Ние българските мюсюлмани от област Благоевград бяхме първите, които се опълчиха срещу тоталитарния режим в България и имаме съществен принос за демокрацията в нашата страна. Приемаме за недопустимо 30 години по – късно с подобно поведение да се търси провокация срещу демокрацията и стабилността в страната.

Заявяваме ,че няма да допуснем псевдополитици да се упражняват

от българското общество. Тези хора. дори не се посвениха да посегнат и на националния трибагреник, поставен на сградата на ДПС. С това си действие, съгласно Конституцията на Република България, дори подлежат на наказателно преследване. Призоваваме отговорните български и европейски институции да реагират адекватно.

ДПС като политическа партия винаги е проповядвала толерантност и отвореност към диалог, но остро ще се противопостави на тези, които всяват омраза, агресия и разделение в обществото.

25.03.2020г.                                                                                         Областен съвет но ДПС – Благоевград

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене