Над 300 ученици са под карантина в Пиринския край заради COVID-19

Във все повече учебни заведения в Благоевградска област има ученици под карантина. В момента над 300 ученици са поставени под домашна изолация в Пиринския край заради случаи на COVID-19 в училищата им. Общо 12 паралелки ще се обучават в следващите дни в електронна среда и няма да посещават учeбните заведения. Пет са преподавателите, които са с доказана коронавирусна инфекция и също са под карантина.

По думите на експерти от Регионалната здравна инспекция, предстои при заразените учители най-напред ще се установи в колко от класовете преподават и тогава ще се вземе решение дали да са под карантина отделни паралелки, или ще се затвори цялото училище и ще се премине на дистанционно обучение.

Тази сутрин стана ясно, че две учителки от Професионалната гимназия по строителсто,  архитектура и геодезия в областния център са дали положителни проби за COVID-19, което наложи осем паралелки да преминат на обучение в електронна среда.

Има сигнали за инфектирани ученици и учители и в други училища в Благоевград – в Икономическата гимназия, и в Трето основно учцилище. В Кресна един клас също е на дистанционно обучение заради заразена ученичка. Има случай на коронавирус и в гимназията в Симитли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене