Дядото на изчезналия Мехмед от Якоруда: Внукът ни е отвлечен

„За 5 минути стана“, заяви дядото на Мехмед пред NOVA по повод изчезването на малкото момченце от Якоруда.

Мъжът смята, че внукът му е отвлечен, но няма предположение кой го е направил.

„Цяла нощ го търсим – в гората, по улиците, по реката, няма го“.

Повече от 12 часа полицията в Якоруда издирва момченцето, изчезнало от двора на къщата, в която живее семейството.

В следобедните часове на вчерашния ден Мехмед, на 2,7 години е оставен без надзор за кратко време в двора на къщата, по думите на негови близки.

Когато излезли да го приберат, детето вече го нямало.

Незабавно е уведомена полицията, която започва да търси детето в града и околностите, до този момент безрезултатно.

Над 70 полицейски служители търсят изчезналия двегодишен Мехмед Юркин от Якоруда, каза пред медии директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград гл. комисар Дойчин Дойчинов. В акцията участва и жандармерия, следови кучета, планински спасители.

Към момента няма водеща версия, работи се по всички възможни, посочи гл. комисар Дойчинов. Издирвателните мероприятия са основно на територията на областта, но се проверяват и адреси във Велинград, където детето има роднини. Ако е необходимо акцията ще бъде разширена на територията на цялата страна, допълни директорът на полицията в Благоевград, цитиран от БТА.

Изчезналият Мехмед Юркин и е на две години и седем месеца. Сигналът за изчезването му е подаден вчера в 18 часа от бащата на детето, самите родители установяват, че го няма около час и половина по-рано. За последно детето е забелязано от съседи около 17 часа на 23 септември, каза още гл. комисар Дойчинов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене