Нинова: Българи, спасението от фалшификации е единствено и само високата избирателна активност

”160 подписа за свикване на ВНС няма да имате. Не губете времето на парламента и на народа с този проект, който е най-яркото посегателство върху демократичната, правовата и социалната държава”, призова управляващите Нинова

Българи, спасението от фалшификации е единствено и само високата избирателна активност. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в дуплика към Тома Биков, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Лидерът на БСП заяви, че управляващите няма как да търсят опит в Европа след като като се каже, че ще фалшифицират бюлетини, европейците гледат като извънземно.

„За изборите в БСП, пожелавам на всеки от вас да изпита това. Да се явите мажоритарно като персона, да усепеете да активирате 67 % от имащите право на глас. Кога ще ги активирали, на каквито и да е избори: президентски, парламентарни и местни. Пожелавам ви да изпитате това и да ви се доверят 82 % от тях. Пожелавам ви го да го изпитате и ако сте смели, явете се на този тест. Иначе що се отнася до отношение на изборите в БСП спрямо националните. Българи, спасението от фалшфикицаи е единствено и само високата избирателна активност,т.е. очакваме от вас да гласувате и гаранциите, които ние като единствената опозиция на мафиотския модел на управление ще ви дадем на тези избори“, каза още Нинова.

ГЕРБ 6 години не искат да направят машинното гласуване, дори не са внесли продложение за председател на ЦИК, каза още лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„6 години не ви стигнаха да установите начина, по който ще бъдат сертифицирани, купувани или наемани машините, кой ще отговаря за тяхната собственост и логистика в изборния процес. 6 години просто не искате да го направите, защото ако има воля за честни избори, то те биха били факт много отдавна. Не на последно място сигурно знаете, че вчера изтече срокът за предложения за председател на ЦИК. Няма такива внесени. Дори и вие управляващите не сте внесли, защото не искате да поемете такава отговорност. Как ще работи изборната администрация, след като дори не сте внесли предложение“, каза още Нинова.

Нинова коментира и предолжението на ГЕРБ в Изборния кодекс, касаещо изборите за ВНС и отчете, че то е отхвърлено от Правна комисия.

„Веротяно вече ви става ясно, че проектът ви няма да мине. 160 подписа за свикване на ВНС няма да имате. Не губете времето на парламента и на народа с този проект, който е най-яркото посегателство върху демократичната, правовата и социалната държава. Затова днес се обръщам към всичщки народни представитеи, но и към българските граждани. Призовавам приемете нашит епредложения за единствено и само машинно гласуване, като гаранция за честността на изборите и не отстъпвайте с въвеждане на хартиени бюлетини. Оттеглете си незабавно проекта, който касае внасянето на Конституция и свикване на ВНС. Това беше спасителят пояс за Бойко Борисов и вас. Оттеглете този спасителен пояс и въведете спасителен пояс за българския народ“, каза Нинова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене