Отец Тодор учи малките си приятели в Сатовча на десетте божи заповеди

Деца от общинския център Сатовча намериха време не само за игри през лятото, но и за уроци по вероучение. Това стана факт благодарение на отец Тодор, който служи в местната църква „Света Неделя”. Храмът бе ремонтиран през 2017 година с дарения, а кметът на общината – Арбен Мименов, помогна за построяването на две стаи, в които се помещава Неделното училище. Доброволци пък не жалиха труда си, за да има Неделно училище към църквата. От Средно училище „Св. св. Кирил и Методий”-Сатовча дариха чинове, за да има къде да седят малките миряни.

„Идваха доста деца, които изкараха ваканцията си при своите баби и дядовци. Повечето от тях живеят в други населени места – в Русе, София, Благоевград, но идваха с голям интерес, за да научат повече за християнството”, разказа свещеникът.

Той ги запознал с истините и мъдростта на Стария и Новия Завет, научил ги да се кръстят правилно, децата разбрали повече и за живота на светите Апостоли, от които да почерпят пример за силна вяра и любов към Бога и хората. Всяко събиране в Неделното училище малчуганите започвали с молитвата „Отче наш”. „Очаквам след 15-и септември среща с родителите, които искат децата им да продължат да посещават Неделното училище. Разбира се, ще се съобразим с натовареността на учебната им програма, защото ситуацията е по-сложна заради епидемията от коронавирус”, каза още отец Тодор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене