Ексклузивно! Атанас Камбитов: Управлението на Румен Томов ще доведе до 100 млн.лева загуби на общината! Крахът е сигурен!

Поредната порция лъжи от Чичо Томовата колиба, с обичайните участници – кмет, екип и услужливи медии…

Спука се поредният балон и лъснаха поредните лъжи! Изчаках търпеливо няколко дни от сесията на Общински съвет – Благоевград, на която бе приет отчетът на Бюджет 2019 г., без да реагирам. Очаквах реакции от бдителни ”журналисти”, ”активни граждани” и такива, които размахваха като знаме огромните дългове на екипа „Камбитов“. Но такива естествено нямаше! Кметът избран от Общински съвет и зам.-кметът, назначен от кмета, Ясен Попвасилев (две в едно), призна на Общинската сесия, че бюджетът ще бъде под „напрежение“, заради 8 милиона лева санкции по европроектите, но не призна, че всички тези санкции са по времето на тяхното 9-месечно управление, защото по проектите не се работи, допускат се груби грешки и не се спазват сроковете на Оперативната програма. Казах, че това ще се случи, още в началото на годината, и няма как да бъде другояче, след като се уволниха над тридесет експерти, които изпълняваха тези проекти. Уволниха ръководителя и доказан авторитет Зорница Кралева и закриха евродирекцията. Същите тези хора, които в годините осигуриха почти 200 милиона лева европари за Благоевград. Поповасилев удобно скри, че само преди няколко дни има наложена корекция за над 1 330 000 лева по проекта за изграждане на анаеробна инсталация, поради гореспоменатите причини. Дотук, с 2-та милиона изгубени с извозването на отпадъците, станаха над 3 330 000 лева само за депото. Ако продължават в същия дух, прогнозирам, че санкциите ще стигнат до 100%, да се чете: почти 100 милиона. Ако знаехте как, щяхте да направите поне един читав проект, защото досега нямате нито един, с който да усвоите тези 8 милиона, които изгубихте. Това го позволява Оперативната програма, разбира се, ако знаехте къде, как и за какво…(културна инфраструктура; Приоритетна ос 1). За съжаление и тук изпуснахте сроковете. Кметът не призна,че той и другият кмет лъгаха за дълга на Общината, оправдавайки с това бездействието си – то не бяха 18 милиона, то не бяха 24 млн., то не бяха 28 милиона, поне да се бяха разбрали да говорят едно и също. Оказа се, че са 4,9 милиона, както е видно от отчета на бюджета, който те внесоха, разчитайки донякъде, че и това ще мине незабелязано. Разчитайки донякъде на незаинтересоваността, донякъде на незнанието, донякъде на късата памет на хората!

P.S. Последните години Община Благоевград беше пример за успешна работа по Оперативните програми, разчитайки единствено и само на собствения си административен капацитет. Сега, за да се направи един добър проект, трябва да се наемат добри външни консултанти, на които трябват да се платят добри пари от “бедната “Община.

Явно това е целта!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене