След години безобразия държавата продължава да бъде сляпа! Кметицата на Тетевен с чадър над горската мафия!

Близката на Цветан Цветанов Мадлена Бояджиева два мандата пази многобройните нарушения и незаконната сеч в Тетевен и Рибарица

В продължение на пет години, въпреки десетките публикации в най-различни медии, безобразията на горската мафия в Тетевен и Рибарица не само не стихват, а напротив, тънат в пълен комфорт, показа разследване на NBOX.

Нашата медия многократно е писала за безобразията и извращенията в района, но никога не е имало нито отговор, нито реакция от някои от държавните институции отговорни за тези злоупотреби.

Всъщност у нас вече дори децата знаят, че за да се шири мафията безнаказано за това е нужен политически чадър. Такъв е и случаят в Тетевен, където близката на Цветан Цветанов кметица – Мадлена Бояджиева, е разпънала мощен политически навес над най-големите бандити в района.

Що се отнася до нарушенията, те са многобройни и най-разнородни. И дума не може да става за стопанисване на общинските гори, за незаконната сеч, за която знаят всички в двата малки подбалкански града. Този факт обаче не безпокои нито една държавна институция, като общинската структура, която отговаря за горите в Община Тетевен начело с инж. Цветомир Симеонов, всъщност е самата глава на мафията.

За абсолютно никого в града не е тайна, че с незаконната сеч в района се занимават приближените до него местни фирми – ЕТ „Севин Миленов – Марусия Миленова“, „Захир“ ЕООД, „Харвест индъстрийс“ ЕООД, „Иви 2008“ ЕООД, „Валд Иберг“ ЕООД, „ ИИВ МАД ЛЕС“ ЕООД и „Рибарски лес“ ООД.

Това са единствените компании, които се допускат до участие в общинските търгове за продажба на дървесина, като за благодарност всяка една фирма се отчита  на инж. Цветомир Симеонов с между 5 и 10 лв на всеки кубик дървесина, пише сайтът vestnik.eu.

Местните жители дори твърдят, че фирмите ЕТ „Севин Миленов – Марусия Миленова“, „Захир“ ЕООД са собственост на Цветомир Симеонов, като обаче официално зад тях стоят поставени лица. Именно точно тези две компании печелят и най-добрите и близки обекти за добив на дървесина в цялата Община Тетевен.

След като приключат със сечта същите тези фирми и техните собственици оставят пътищата в безобразно и окаяно състояние, като реално с това си действие унищожават цялата природа в тази част на Балкана.

Няма да е лошо министър Емил Димитров- Ревизоро вместо да обикаля само Рила и да обяснява как много скоро цялата държава ще потъне във водна криза, да се вдигне и да посети и Тетевенския Балкан.

Няма да е лошо и премиерът Бойко Борисов да запали джипа и вместо да обикаля само по магистралите, да отиде да види в какво е превърнала неговата кметица един от най-красивите райони в страната ни!

Няма да е лошо и главният прокурор Иван Гешев, който не спира да обяснява как бори мафията, да отиде и той в Тетевен, за да види лично как мафията си има свое царство насред пъпа на България.

Няма да е лошо всички те да отидат и да видят как камионите на тези фирми, танспортиращи дървесина лично по нареждане на инж. Симеонов товаря допълнително материал, а неговите служители пускат билети за значително по-малки количества от официално обявените. Реално с това си действие те крадат дължимите такси на държавата от кубиците превозен материал.

Всъщност ситуацията в тази част на милата ни родина, както вече казахме по-горе не е тайна за абсолютно никой, освен за държавата. Не е тайна, че същият инж. Цветомир Симеонов чрез фирмите си, без да има това право, извършва и маркирането на насъжденията в общинските гори, като прибира парите за себе си.

В продължение на поне пет години, въпреки десетките публикации в най-различни медии, безобразията на горската мафия в Тетевен и Рибарица не само не стихват, а напротив, тънат в пълен комфорт, показа разследване на NBOX.

Нашата медия многократно е писала за стотиците безобразия и извращенията в региона, но никога не е получавала, нито отговор, нито реакция от някои от ангажираните с проблем държавните институции.

Всъщност у нас вече дори децата знаят, че за да се шири мафията безнаказано, за целта е нужен политически чадър. Такъв е и случаят в Тетевен, където близката на Цветан Цветанов кметица – Мадлена Бояджиева, е разпънала мощен политически навес над най-големите бандити в района.

Що се отнася до нарушенията, то те са многобройни и най-разнородни. И дума не може да става за съвестно стопанисване на общинските гори! Незаконната сеч, за която знаят всички в двата малки подбалкански града не секва.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене