ИСКРЯЩО ВЕСЕЛА И ДЪЛБОКО ЗАТРОГВАЩА МУЗИКА НА БАНСКО ОПЕРА ФЕСТ 2020

С  тазгодишното си издание, Оперният фестивал  категорично и недвусмислено утвърди Банско по класически начин като фестивална столица на България.

В последните дни на август Банско Опера Фест 2020 представи „Хубавата Елена“ и „Чаплин“ под открито небе.

Суперлативите за постановките са излишни, защото присъствието на многобройната  и благодарна за преживяването публика беше доказателство за стойността на представленията. А продукциите на Държавна опера Варна, показани на единадесетия оперен фестивал в Банско, са наистина забележителни.

Изящната музика на Жак Офенбах  в оперетата „Хубавата Елена“ завладя публиката, а блестящият глас и красота на Лилия Илиева, в ролята на Елена, покори всички. Постановката е на доайена на оперетното изкуство у нас проф. Светозар Донев, хореограф е Анна Донева, сценограф Иван Токаджиев, костюмограф Ана-Мария Токаджиева, а оркестърът свири под палката на  диригента Стефан Бояджиев.

Дълбоко вълнуващ, трогващ и красив разказ за „малкия човек” и живота на великия Чарли Чаплин беше представен пред публиката в Банско с мюзикъла „Чаплин” под режисурата на Борис Панкин и Мариан Бачев в главната роля.

Премиерата на мюзикъла „Чаплин“ за европейска публика се състоя това лято във Варна, а само месец по-късно дойде на сцената на Банско Опера Фест. Мюзикълът е създаден по либретото на Томас Мийхънт, а музиката е на Крис Къртис, преведен е изцяло на български език.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене