Слънчево и топло време без валежи

Днес ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но без валежи.

 

Вятърът ще отслабне, в Източна България ще е до умерен от север-североизток.

Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 28° и 33°.

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде малко по-високо от средното за август.

Това съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитиран от Фокус.

 

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Вятърът ще отслабне до умерен от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 27°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

 

Над планините ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Северозападният вятър ще отслабне и по билата ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 14°.

 

През почивните дни и в началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево, около и след обяд с купеста облачност, в събота и неделя – без валежи, в понеделник след обяд на отделни места в планините в Западна България ще превали и прегърми.

 

В Източна България ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат предимно между 29° и 34°, малко по-високи – в неделя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене