Каракачанов: След седмица ще бъдат обявени финансово-икономическите мерки, свързани с пандемията

След представяне на финансово-икономическите мерки, ще продължим работа по приоритизиране на управленската ни програма, това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов в изявление пред медиите след провелия се днес Коалиционен съвет, който взе решения за промени в кабинета.

Той посочи, че финансово-икономическите мерки са най-важните с оглед на ситуацията около пандемията от коронавирус. Ще продължим работата с приоритизиране на програмата за управление. Ще изведем напред някои приоритети, за които „Обединени патриоти“ настоявахме назад във времето, заяви Каракачанов.

Тоя допълни, че приоритетите са важни за обществото, свързани са с демографията,  възрастните хора и българските общности в чужбина.

Пред журналисти министър-председателят Борисов обяви и промените в състава на Министерски съвет – на мястото на вътрешния министър ще застане гл. комисар Христо Терзийски, досегашен шеф на Главна дирекция „Национална полиция“. За министър на икономиката ще бъде назначен Лъчезар Борисов, който до момента е заместник-министър на икономиката. На мястото на финансовият министър Владислав Горанов застава Кирил Ананиев, който до момента бе министър на здравеопазването. Здравното министерство ще бъде поето от шефа на Александровска болница проф. Костадин Ангелов. Вицепремиерът Мариана Николова поема Министерство на туризма.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене