Прохладно и ветровито време днес, ще се затопли ли?

Днес облачността ще е променлива. До обяд на места в Централна Северна и Североизточна България ще превали.

Дневните температури още ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 28°.

Почти в цялата страна в понеделник ще е ветровито, но по-силни пориви на вятъра ще има в Източна България, където скоростта им на моменти ще е над 70-80 км/ч. В сила е жълт код за опасно време.

По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на отделни места по северното крайбрежие ще превали. След обяд облачността ще намалее. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24 и 26°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, но само на отделни места ще превали. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток, по високите и открити части от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

Във вторник и сряда вятърът навсякъде ще отслабне, ще бъде с източна компонента. Ще е предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, вероятността за валежи е малка.

От запад температурите ще започнат да се повишават и на места в низините дневните отново ще надхвърлят 30°; сутрин ще бъде прохладно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене