НПГ “Димитър Талев” със специален знак и плакет “Предприемчива професионална гимназия”

На 12.06.2020 г. през платформата ZOOM се проведе Закриващата церемония на младежкия бизнес форум “Изгряващи звезди” организирана от Джуниър Ачийвмънт България.

НПГ „Димитър Талев“ получи номинацията и специалния знак на Джуниър Ачийвмънт за „Предприемчива професионална гимназия“. Официално, отличието се „връчи“  лично от Заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова. Високото признание беше “прието” от инж. Соня Кюлева, която е Заместник-директор по учебно-производствената дейност в НПГ “Димитър Талев”. Специален гост на церемонията беше комисар Мария Габриел, която отправи своите приветствия към всички участници.

Престижната наградата дава възможност на гимназията да се позиционира на най-високо европейско ниво, бидейки националния фаворит на България в конкурса „The Entrepreneurial School“ (TES), в направление – професионални гимназии. Този конкурс ще се проведе по държави по инициатива на европейската организация на Джуниър Ачийвмънт, която е партньор на Европейската седмица на професионалните умения, а официалната церемония по награждаване ще бъде в Берлин ноември месец тази година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене