Топ инфекционистът Д-р Трифон Вълков, който е родом от село Мосомище : Ако извънредното положение продължи, можем да се влачим така до плюс безкрайност

„Коронавирусната инфекция се предава с множествен механизъм, но прилича на въздушо–капковите инфекции, прилича на грипа.

Има маски, които човек трябва да носи 15 минути, има и такива за по 12 часа. Лекарите имат маски за по един час и после трябва да ги сменят. Не ни казаха какви маски да носим, защото не могат да осигурят такива бързо и масово. Това заяви инфекционистът доктор Трифон Влъков във „Вечерното Шоу на Слави трфиново“.

Този вирус има индекс R0 – 3, при морбили е 15 – един може да зарази трима или 15 човека, заяви специалистът който е родом от неврокопското село Мосомище.

Маските които масово се носят, не са подходящи. Една маска става опасна за самия човек след известно време. Ние имаме огромен брой бактерии в устната кухина и издишвайки, ги вдишваме отново.

СЗО на няколко пъти направи грандиозни гафове.

Тази блокада на София беше малко след дъжд качулка.

Хората се убедиха, че ножът е дървен, че адът няма да слезе на земята, то няма е сега и коронавирусът няма да е причина за това. Ако ние продължаваме да сме в това извънредно положение, можем да се влачим с по 20 – 50 нови заболели на ден до плюс безкрайност. Може да се движим в парабола.

В есенно-зимните месеци може да има пик, но няма да е като сега дори в Западна Европа. Вирусоносителите ще са си такива независимо от всичко. Този вирус ще обиколи земното кълбо и всички ще се срещнат с него. Между 80 % изобщо няма да разберат, че са се срещнали. 14-15 % ще са с тежки оплаквания, а някакъв процент ще оформи смъртността.

Препоръките са най-възрастните хора, такива с придрижаващи заболявания, по възможност да си стоят вкъщи, да не контактуват много с други. Трябва да има оформяне на широкомащабни мерки в болниците, които би трябвало да поемат заразени, защото това ще се наложи. Глупаво е да ограничаваме училищата и детските градини. Да спираме младите да излизат е лишено от медицински смисъл“, завърши докторът.

„Сложно ли беше да не затваряме икономически държавата?! …Сега псувам наум. Защото ако го направя на глас и стигне до СЕМ, няма да добре“, обобщи Слави Трифонов.

Цялото прадаване можете да гредате тук :

https://sedemosmi.tv/production/%d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%88%d0%be%d1%83-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d1%82%d1%80%d0%b8%d1%84%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b2-8-%d0%bc%d0%b0%d0%b9-2020-%d0%b3/

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене