Слънчево и топло на Велики четвъртък, какво ще бъде времето по Великден

Днес над страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 16° и 21°, в София около 17°, сочи справка в сайта Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за месеца.

По Черноморието ще бъде слънчево, но ветровито. Ще духа до умерен западен вятър, който до вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад, който ще отслабне. Дневните температури ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 7°.

В петък и събота ще се задържи предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е от запад-северозапад, слаб до умерен. Дневните температури в повечето райони ще надхвърлят 20°, на места ще достигат 25°-27°, ще се повишат и минималните.

В неделя облачността ще се увеличи и вплътни. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще отслабне. Температурите ще останат без съществена промяна.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене