Гоцеделчевецът Даме Стойков пребори COVID -19

Вицепрезидентът на Българската федерация по джудо Даме Стойков пребори коронавируса и вече е напълно здрав. Новината съобщи шефът на родната федерация Румен Стоилов.

В края на март най-добрият български джудист в категория 100 кг Даниел Дичев пожела на Стойков да „ипонира“ вируса, а ето, че пожеланието му се сбъдна.

„Въвеждането на извънредното положение свари нашите спортисти на базата в Белмекен, така че на тях им се наложи да останат известно време там под карантина. Сега вече всички са си вкъщи и се готвят, доколкото позволяват условията„, каза още Стоилов.

„В нашия спорт състезателите се нуждаят от партньор насреща и затова те не могат да изпълнят повече от 30-50 процента от обема на тренировките си. Това, че отложиха с година олимпийските игри не е проблем за нас. Предполагам, че поне едно от двете млади момчета – Марк Христов и Божидар Темелков, ще може също да се пребори за олимпийска квота догодина. Засега имаме три спечелени квоти – Ивайло Иванов, Ивелина Илиева и Янислав Герчев“, добави шефът на българското джудо.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене