Лют скандал в парламента! Нинова скочи на Марешки, нарекъл „изрод“ депутат от БСП

Тогава около лявата част на залата се струпаха депутати и се дърпаха

Корнелия Нинова настоя Веселин Марешки да бъде наказан, затова че е нарекъл „изрод“ депутат от БСП. Напрежението в пленарна зала се случи малко след изказването на Веселин Марешки от парламентарната трибуна, който направи дуплика на изказването на Нинова.

Тогава около лявата част на залата се струпаха депутати и се дърпаха. „Г-н Марешки, моля ви“, направи забележка председателстващият пленарното заседание Емил Христов.

„Г-н Христов, моля за прилагане на правилника на парламента и наказание на г-н Марешки за думите, които произнесе по отношение на депутат от БСП. Току-що г-н Марешки, няма да прилагам думата от трибуната, но моля да му бъде наложено наказание“, призова Корнелия Нинова.

„Аз не съм чул какво точно е станало“, заяви Емил Христов.

След това Нинова се обърна към Емил Христов и го попита дали някога ще приложи в парламента правилника. От своя страна Христов отговори: „Винаги го прилагам, г-жо Нинова“, а тя от своя страна го репликира с думите: „Никога“.

Емил Христов обясни, че винаги го прави, но понякога това не се харесва на определени депутати. От своя страна Нинова заяви, че обидите, които са били нанесени, са недопустими за един парламент.

Blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене