Има 3 нови положителни проби с COVID-19 на граждани от Банско и Разлог

“Има 3 нови положителни проби с COVID-19 за цялата област Благоевград – на граждани от Банско и Разлог, които са от съботния ден. За Благоевград с положителен резултат и под 14-дневна карантина е едно от контактните лица на починалите майка и дъщеря от разложкото  село Горно Драглище“, информира за Радио Благоевград д-р Калоян Калоянов, директор на Регионалната здравна инспекция  Благоевград.

  “Има двама с два положителни теста в болницата на Разлог, изолирани са във вътрешно отделение, и двамата са в добро състояние, както и един в Банско под карантина, също в добро състояние”, уточни д-р Калоянов.

В Националната референтна лаборатория днес са изпратени за потвърждение 12 положителни резултата, направени с бързи тестове. Те са на контактни лица, както и два на граждани, направени с бързи тестове в лаборатории в Благоевград и столицата.

Д-р Калоянов посочи, че починалият 56-годишен жител на Банско е пристигнал в Благоевград с двустранна бронхопневмония, имал е и сърдечни проблеми, след бързото влошаване се стига и до сърдечна недостатъчност. Резултатът му от бързия тест, направен в благоевградска лаборатория, е положителен, а от Националната референтна лаборатория  отрицателен.

Майката и дъщерята от село Горно Драглище, които починаха от COVID-19  в рамките на 24 часа в реанимация на благоевградската болница, са с доказани придружаващи заболявания  хронична обструктивна белодробна болест и астма.

„В момента в МБАЛ – Благоевград има двама пациенти – от Банско и Разлог, очакваме резултатите от пробите им, не са в тежко състояние. Няма болни хора от Благоевград. Призовавам гражданите да останат у дома. В неделния ден видях майки и деца, които се разхождат, което е недопустимо. Всички трябва да бъдем високоотговорни, за да спасим себе си и близките ни хора“, категоричен е д-р Калоян Калоянов.в.Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене