Слънцето и облаците ще се редуват днес в Югозапада! Април идва със сняг и ниски температури

Днес ще е предимно слънчево, след обяд – с временни увеличения на облачността. На места в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад.

Минималните температури ще са от 2 до 7°, максималните – между 17 и 22°.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд – с временни увеличения на облачността, и на отделни места, главно в южните райони, ще превали. Ще духа слаб до умерен западен вятър, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 16 и 19°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд облачността ще се увеличи и ще има слаби валежи от дъжд, над около 1800 метра – слаб сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 ще е около 5°, на 2000 метра – около минус 1°.

Във вторник в Източна България вятърът ще се ориентира от североизток, в Западна България ще остане северозападен. На места в Западна България ще превали слаб дъжд.

Ще започне да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат, повече в северната част от страната. През нощта срещу сряда валежите ще се усилят, а с продължаващото застудяване в много райони в Западна България дъждът ще премине в сняг.

В сряда ще остане облачно, на много места с валежи – в Северна и Западна България от сняг, в Югоизточна България и по Черноморието – от дъжд. Ще духа до умерен, в източните райони – временно и силен, североизточен, в западните райони – северозападен вятър.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 2 и 7°, в югоизточните райони – до 10°.

Валежите от дъжд и сняг ще продължат и в четвъртък с тенденция от север на юг да намаляват и да спират. До вечерта и облачността от северозапад ще се разкъса.

В петък глътка пролетен въздух с повече слънце и високи температури в Северна България.

Почивните дни ще са под влиянието на пореден средиземноморски циклон с център, преминаващ южно от нас. Температурите ще паднат с няколко градуса, вятърът ще се усилва, ще има и валежи, в равнинната част на страната от дъжд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене