Полицаи прибраха под карантина в дома му прибрал се от Англия 20-г. младеж от Блажиево, той вдигна купон с приятели

Полицаи прибраха под карантина в дома му 20-годишен младеж от бобошевското село Блажиево, завърнал се преди три дни от Англия и яхнал мотора да се поразходи до съседното село. Наблюдателни жители видели Д. на кафе в центъра на Усойка и го докладвали на полицията. След 15 минути  пристигнала патрулка. Униформените предупредили младия мъж, че трябва да спазва 14-дневна карантина и да не напуска дома си.

Младежът се подчинил на заповедта на полицаите, но вечерта вдигнал як купон вкъщи. Гостували му десетина младежи, които пристигнали с личните си автомобили.

Жители на селото вчера коментираха: “Да, не излиза от вкъщи, но прави купон, музиката кънтя цяла нощ. Гостите му може да се заразят или те да донесат заразата. Страх ни е. Не знаем в такива случаи дали да звъним в полицията”.

В същото време шофьорът на ТИР от село Усойка Б.Б. написа в социалните мрежи: “Преди три дни се завърнах от път в чужбина. Имаме три деца, с нас живеят и двама възрастни хора. На третия ден от карантината се наложи съпругата ми да излезе до магазина, за да купи памперси за децата, храна… и някой я докладва. Пристигнаха полицаи и ни предупредиха. Как семейството ми да се снабдява с продукти? Кой ще ни помогне?”.

След този пост негови приятели се организирали и вече правят доставка на храна до входната врата на къщата му.  /Струма.бг/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене