Прогноза за времето – 10 март (вторник)

Във вторник преди обяд ще има повсеместни валежи от дъжд, значителни в северозападната половина от България. Мокър сняг – в планините и местата с по-голяма надморска височина на Западна България. Сумарно за денонощието ще паднат от 10 до 20 литра на квадратен метър в някои западни райони. Вятър – по-осезаем около обяд в Североизточна България.

Привечер валежите постепенно ще спират.

Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 5-7 градуса в Западна България до 11-13 градуса на изток.

Атмосферното налягане ще се повишава и след обяд ще е по-високо от средното за месеца.

Времето за Гоце Делчев днес ще е предимно облачно, кратък дъжд и максимална температура 13 градуса.

В планините

ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от сняг. Под около 1000 метра валежите ще са от дъжд. Ще духа силен северен, по-високите и открити части – североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра – около -1 градус.

Над Черноморието

ще преобладава облачно и дъждовно време. След обяд валежите ще отслабват, а привечер и ще спират. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 10-11 градуса, а вълнението на морето – 1-3 бала.

От сряда до края на работната седмица

– времето ще се затопля. Температури около и над 20 градуса в петък. Слаби превалявания в самия край на седмицата с по-ниски температури.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене