Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев взе участие в разяснителната кампания на МЗХГ в Банско

Народният представител от ГЕРБ Александър Мацурев взе участие в срещата на заместник-министъра на земеделието, храните и горите Янко Иванов и експерти от министерството със земеделски производители от община Банско.

Ползотворната среща, проведена по негова покана, е част от разяснителната кампания,  която предприе МЗХГ, по отношение на информационния подход “2020 година политиките и новата ОСП”.

„Земеделските производители се запознаха с възможностите, които предоставя държавата чрез различните мерки и политиките по прилагането им за усвояване на средства, контрол и помощ при подготовка на документацията.

Като член на парламентарнана комисия по земеделие и храните приветствам подхода на министър Десислава Танева и на МЗХГ да търсят близък диалог с бенефициентите на отделните мерки”, коментира Александър Мацурев. Според него по този начин хората пряко разбират, че реалното подпомагане на техния бизнес и силната подкрепа на държавата за техните стопанства, дават положителен резултат.

„Срещата премина при голям интерес, земеделските производители успяха да зададат своите въпроси и да получат ясни и конкретни отговори от експертите на МЗХГ, а това е  реална помощ за тях”, каза още народният представител.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене