В Сандански за Свети Валентин? Защо не – срещу „скромните“ 570 лева

У дома ми е най-скъпо. Под това мото туроператори, хотелиери и ресторантьори отново решиха да почетат 14 февруари в българските курорти. Наша проверка установи, че спа-Меката Велинград удря по цени за влюбени дори столицата на романтиката Париж за празника.
Свети Валентин в луксозен хотел в курорта с минерални извори за три нощувки излиза близо хилядарка – 964 лева. Ако гостите искат двойна стая с панорама за празника на влюбените, ще получат сметка на стойност 1048 лева. За сравнение, пет дни в столицата на любовта със самолет и посещение на двореца „Версай“, замъците на Лоара и най-романтичния замък „Шенонсо“ ще излезе на двойките 925 лева. Парижката оферта примамва и с шопинг на „Шанз-Елизе“, както и посещение в дома на Леонардо да Винчи в средновековния замък „Кло Люсе“.

Въпреки че родните туроператори имат и изгодни за по-тънките джобове оферти, курортите ни удрят в земята цените за празника извън страната и по други краища на страната. Празникът на влюбените в Малта за пет дни излиза едва 455 лева, като в цената са включени круиз и дори посещение до остров Сицилия. За сравнение Свети Валентин в курорта Белчин баня две нощувки в деня на влюбените и виното излизат 476 лева.

В Сандански пък са вдигнали сериозно мизата в сравнение с по-вървежните курорти. Две нощувки, празнична вечеря и масаж за двама излизат 570 лева. За сравнение воаяж до Истанбул за деня на влюбените с две нощувки и закуски струва 119 лева, а тъй като част от почивките се предлагат с ваучери, цените за празнуване в турския мегаполис започват от под стотачка при същите условия.

Хотелиери се опитват да примамят родните влюбени да останат патриоти с отстъпки за масажи, спа-процедури и изискани вечери, но из социалните мрежи хотел стана за смях с оферта, в която влюбените трябва да си легнат в девет часа вечерта.

Заведение в Банско предлага празнична вечеря за гостите си в деня на любовта, като те имат избор на една бутилка вино към вечерята. Тя обаче трябва да е приключила точно в 21 часа.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене