Кметът на Благоевград посрещна посланика на Азербайджан Н. Пр. Наргиз Гурбанова

Кметът инж. Румен Томов посрещна Н. Пр. Наргиз  Гурбанова, посланик на Азербайджан в България, в община Благоевград. Н. Пр.  Наргиз Гурбанова пристигна в община Благоевград придружена от Консул Канан Маммадов и Културното аташе Вусала Садъгова.

Н. Пр. Наргиз Гурбанова сподели, че България е очарователна страна.

Кметът Румен Томов, от своя страна, изказа благодарност и готовност за бъдещи съвместни бизнес инициативи и проекти с  Азербайджан. На срещата градоначалникът разказа за Ансамбъл ,,Пирин“, който е емблема  за културата на Благоевград и региона. Н.Пр. Наргиз Гурбанова отправи покана към общинското ръководство да се популяризира българското фолклорно богатство, в лицето на Ансамбъла,  в Азербайджан през 2020г. Обсъдена бе възможността за побратимяване на Благоевград и някои от големите областни центове на Азербайджан.

Също така бе коментирана  идеята  за популяризиране на култура, история и традиции на Азербайджан в Благоевград.  На срещата Румен Томов поднесе подаръци, които символизират културата на Благоевград и региона.

Градоначалникът благодари на Н. Пр. Наргиз Гурбанова за приятелството и бъдещото партньорство, което ще спомогне за развитие на културата и бизнес отношенията.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене