Вижте лицата на метажа, финансиран от Цветан Василев: съдия, евродепутат, кредитен милионер, телевизия “ Евроком“, агент на ДАНС

След провала на опита за пълзящ преврат, подхванат от БСП, президента Румен Радев и уличните изяви на Костадин Костадинов, известен като Костя Копейкин, и след като главният прокурор Иван Гешев сезира европейските институции за отказа на Сърбия да екстрадира банкера-беглец Цветан Василев в България, ново политическо ГМО поема щафетата за свалянето на премиера Бойко Борисов от власт и събарянето на Гешев.

Това научи ПИК от отлично информирани източници, след като на 8 февруари човекът на банкера-беглец Цветан Василев и заклет фен на „гнилата ябълка“ Румяна Ченалова – Ивайло Илиев, учреди поредното малобройно сдружение на мустакатия беглец в България, чиято цел е да громи у нас и пред европейските институции премиера Борисов, главния прокурор Гешев и цялата съдебна система.

В събота по обяд Илиев събра неколцината си съмишленици в дома на военноинвалидите на столичната улица „Христо Белчев“ 21, за да учреди ГМО-то „Обединени за рестарт на властта и съдебната система“.

Какви са идеите за рестарта, става ясно от вчерашния пост във фейсбук на Илиев в подкрепа на поредните медийни брътвежи на “гнилата ябълка“ Ченалова.

В интервю Ченалова заявява: „Борисов е обречен и мястото, което трябва да заеме е в затвора“. Ивайло Илиев пък творчески я допълва: „Лошото е ,че прокуратурата го закриля, затова трябва да се започне сериозен натиск и с обединени усилия от организации, които не се страхуват да го заявят!“.

Нищо по-различно от тезите на мустакатия беглец от Белград, които неговите аватари повтарят непрекъснато през последните 6 години. Затова в поканата за учредяването на ГМО-сдружението Илиев изрично беше посочил: „Тази власт не може да бъде санирана, трябва да бъде рестартирана. Същото важи за съдебната власт и главния прокурор!“.

Съратник на Ивайло Илиев е провалената кандидатка за Европейския парламент адвокат Светла Миланова от партията ВОЛТ на ексреформатора Настимир Ананиев. Негов авер в Европейския парламент пък е друг ексреформатор – Радан Кънев, който урежда изявите му на „международната сцена“. Естествено, Ивайло Илиев и Светла Миланова се изявяват в пробитата от Цветан Василев телевизия „Евроком“, където Люба Кулезич и Сашо Диков громят Борисов и прокуратурата.

Впрочем, около собствениците на тази телевизия пълзят тайни, с които ще ви запознаем скоро и от които прокуратурата трябва да се заинтересува.

Според източници от специалните служби, които следят изявите на Цветан Василев у нас и зад граница, обществените начинания за рестарт на властта и съдебната система се финансират от Сърбия. Парите минавали чрез организацията БОЕЦ на друг приближен на мустакатия беглец – Георги Георгиев, и оттам отивали „на площада“, или както е в конкретния случай – в залата на дома на военноинвалидите.

Службите са засекли, че при всеки транш малобройните привърженици на Илиев хуквали да протестират – най-често пред сградите на правосъдното министерство, омбудсмана, съда и срещу частните съдебни изпълнители. Същият е постоянно присъствие в правната комисия на парламента и загражда всеки депутат, за да урежда собствените си дела. Спрат ли парите, и обществените изяви рязко прекъсвали.

На протестите на Ивайло Илиев пръв участник е и Николай Колев-Босия, който е постоянно присъствие и на сбирките на БОЕЦ-а Георгиев. Друг щатен поддръжник на Илиев е бившият агент на ДАНС Росен Миленов, който заедно с Ченалова бе в първите редици на погромите срещу регионалното министерство и на последните блокади на Орлов мост от бутиковата партия на Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин, който от протести премина към партийни събрания по улиците.

Кредитният милионер Илиев има 13 изпълнителни дела и дължи над 7 милиона лева на банки, частни лица и фирми. Неговите фирми не са обявени в несъстоятелност и само една от тях дължи над 200 000 лева на държавата от години, а с лихвите дължимите суми са скочили с още няколко хиляди.

Интересно е защо институциите в България не си събират публичните вземания и позволяват да бъдат разигравани от Ивайло Илиев, който ги залива с жалби. Защото той се представя за председател на гражданско движение „Покана за доброволно изпълнение“ и за член на Управителния съвет на Сдружение „Солидарност“. И двете са регистрирани на един и същи адрес – улица „Пиротска“ №5, и имат два отделни лъскави сайта, които се обновяват често.

Кой плаща и откъде идват парите за офис на пъпа на София, сайтове, протести и петиции е отговор, който могат да дадат само компетентните органи.  А длъжникът Ивайло Илиев вместо да работи, за да си върне милионите кредити, се е настанил уютно в топ центъра на столицата и се бори за своята „правда и свобода“, но на чужда сметка.

Илиев е известен от недалечното минало като собственик на хеликоптер и луксозни имоти. Сам се хвали в интервю, че е взел банков кредит към 3 милиона евро за спекулативни сделки, но банката си поискала парите и му се наложило да си продаде хеликоптера. Той е и човекът, който заявява, че ще завладее цяла Северозападна България, но оставя работниците си от Видинско без да им плати нито лев за свършената работа.

Сега е на гребена на своята арогантност, като обикаля удобни медии и се хвали, че е довел депутати от Комисията по жалби и петиции на Европейския парламент, за да проверяват „несправедливото“ съдебно изпълнение, съдебната ни система и гражданския процес. Със съдействието на Радан Кънев и парите на Цветан Василев.

Активирането на нови структури на Цветан Василев идва след настоятелното искане на главния прокурор Иван Гешев, включително и пред европейските институции, Сърбия да спази споразуменията за екстрадиране, от които се отклонява в течение на 5 години и половина и да изпрати укриващия се в страната пдосъдим бивш банкер Цветан Василев в България./pik.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене