Лукс на ръба на закона!

Полицай от Ловеч притежава имоти и автомобили за стотици хиляди левове

Арести и наказания. Обиски и изземвания. И счупена телевизионна камера. Къде и как се случва това? И защо беше нападнат екип на NOVA? Разследване на Тина Ивайлова и Мартин Георгиев показва как полицейски служител от град Ловеч притежава имоти и автомобили за стотици хиляди левове. Собственик е и на язовир, а в същото време хората разказват, че се държи като местен дерибей. Екипът на NOVA тръгна по сигнал на местни хора, които твърдят, че са репресирани от полицейският служител и не само. Става ясно, че полицаят Йордан Петков е разследван от „Вътрешна сигурност“ на МВР за няколко престъпления.

Извършвани са претърсвания в дома и в цеха на инспектор Пета степен към „Пътна полиция“-Ловеч Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията. Обиските се извършват от служителите на отдел „Вътрешна сигурност“ към МВР.

Йордан Петков е заснет във видеоклип, който възмути много хора в социалните мрежи. Автор на клипа най-вероятно е колегата му Иван Иванов, с който са били на смяна. Заснетите хора са от Луковит. Няколко месеца по-късно ги откриваме. Те твърдят, че са обидени от отношението на полицейските служители, но най-много се засегнали от това, че случката е станала достояние на много хора.

В социалните мрежи върви и друг клип. От началото на януари, на Йорданов ден. От кадрите ясно се вижда как малко преди митрополит Гавраил да хвърли кръста в реката за здраве, този мъж хвърля камък. По-късно става ясно, че това е полицаят Йордан Петков.

Йордан Петков е дългогодишен служител на РУ –Ловеч. От скоро е инспектор Пета степен към „Пътна полиция“. От известно време води висок за полицейските възнаграждения стандарт на живот. Собственик е на язовир в село Дренов. / NOVA TV

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене