Лековита вода в Гигинския манастир лекува заболявания на очите

Светената вода в манастира край село Гигинци помага на хора да намалят диоптрите

Говори се, че водата в Черногорския манастир помага на хората да намалят диоптрите.Водата в манастира е известна с лечебните си свойства открай време. Благодарение на нея Гигинският манастир придоби слава на място, което е докоснато от Бога. Манастирът е известен още като „Черногорския” и носи имената на лечителите Козма и Дамян. Приживе братята са изучили лечебните способности на билките и се смята, че са били чудотворни лечители, които са лекували слепота, куцота и всевъзможни рани по тялото.

Говори се, че водата в Черногорския манастир помага на хората да намалят диоптрите. Монасите твърдят, че десетки хора вече са получили облекчение на страданията си, след като са се измили с водата. Те също така казват, че водата е особено ефективна при проблеми със зрението.

Отец Никанор, който отговаря за манастира, не си преписва заслугите за случилите се там чудеса, защото според него те са плод на силната вяра в Бог и молитвите на хората.

„За да подейства водата, условията са две: молитвата да е с истинска вяра и божия промисъл.” Това споделя отецът. Той е на мнение, че водата от аязмото помага за душевни и физически болежки. „Някои я пият за кашлица, други си мият очите с нея, а трети я пият за душевни мъки”, разказва отец Никанор.

Смята се, че има случаи, в които водата е успяла да помогне дори на хора с диабет и рак.

Лечебната вода в манастира извира от корените на стар дъб, който се намира в двора. Според записките на манастира водата е успяла да помогне за болежките на хиляди хора, като за това могат да свидетелстват монасите и хилядите поклонници, които са намерили спасение от най-различни болести чрез водата.

„Младо момче от Перник разбира за лековитите качества на водата от свой близък и идва до манастира да налее бутилка. Съвсем скоро му се налага да използва водата за възпаленото око на съпругата си. Той й прави компреси с вода от манастира и само за 12 часа окото й оздравява напълно.

Едно момиче на име Величка от гр. София пък страдаше от хронично възпаление на очите и почти не можеше да си отвори клепачите. За 3 идвания до манастира оздравя напълно…”, убеден в лековитите свойства на водата, разказва отец Никанор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене