Ето какво ще е времето в последния ден на 2019 г.

През нощта преобладаваше ясно време и духаше слаб до умерен западен, в Източна България – северозападен вятър. Минималните температури бяха предимно между минус 6 градуса по Целзий и минус 1 градус по Целзий.

През последния ден от годината ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Температурите ще се повишат и дневните ще са между 3 и 8 градуса по Целзий. През новогодишната нощ ще има временни увеличения на облачността, средна и висока, а северозападният вятър ще се усили. Към полунощ температурите все още ще бъдат сравнително високи, в повечето райони между минус 1 и 4 градуса по Целзий. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер ще се появи разкъсана срена и висока облачност. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала. Температурата на морската вода е 11° – 12°В планините ще е предимно слънчево, но ветровито. Ще духа силен до бурен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 9°.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене