Хората в село Пирин си искат досегашния управник

Жителите на високопланинското санданско село Пирин обявиха, че искат сегашният кметски наместник да запази поста си. Те настояват селото да продължи да се управлява от Георги Влахов. Готови са и на протестни действия, ако кметът им бъде сменен. „Георги помага на всички и по всяко време, винаги е пръв, когато има проблем.

И лекарства ни носи от града, и за дървата за огрев ни съдейства, за всичко е насреща. При това си живее тук и най-добре знае от какво имаме нужда”, категорични са местните хора.

В село Пирин постоянно живеят около 130 души. Кметският наместник Георги Влахов призна, че няма проблем да се раздели с поста си, защото решението е изцяло в правомощията на новия общински кмет Атанас Стоянов.

„Само кметът на Сандански ще реши дали ще изпълни искането на моите съселяни. Аз не съм се родил кмет, само да сме живи и здрави. Помагам с каквото мога на хората. Най-големите ни проблеми са свързани със стария водопровод, който често аварира, както и с разбития от камионите път до селото ни”, коментира кметският наместник Георги Влахов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене