Нощта на театрите в град Симитли!

Срещаме се с Бранимир Митов –  директор на Драматичен театър, „Проф. Енчо Халачев“, който ще разкаже за Нощта на театрите!

– Тази година за поредна година община Симитли заедно с Драматичен театър „ Професор Енчо Халачев“ организираме Нощ на театрите. Тя ще се проведе в събота на 16.11.2019 г. в топлата зала на читалището на гр. Симитли. Програмата започва от 10:00 часа сутринта. По традиция играем представление за най-малките. Това ще бъде приказката „Аладин и вълшебната лампа“. От 15:00 часа играят Адмиралтейците, които ще покажат откъси от Уилям Шекспир. Представлението се казва „Уилям Шекспир“. От 16:00 часа нещо ново, което ще се случи в Симитли това е откриване на изложба на Мария Иванова – МИМИС. Една много интересна актриса, художничка, въобще човек който се занимава с изкуство и който обича изкуството. Преди това от 15:00 часа хората ще могат да гледат Шекспир в една от знаковите роли на автора като лейди Магбет. От 17:00 часа играе театралната школа към читалището на гр. Симитли – „Двубой“ от Иван Вазов. От 18:00 часа – „Поличба“ от Йордан Йовков на драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“. Пет събития, които са абсолютно безплатни благодарение на добрата ръка и добрия поглед, който има към изкуството и културата кмета на Симитли – г-н Апостол Апостолов.

Не мога да не те попитам нещо и за политиката. Миналият месец беше месец на избори на нов кмет на Благоевград, на нов общински съвет. Политически ти как си настроен? Гласува ли? Доволен ли си от избора?

– Гласувах, защото мисля че всеки трябва да гласува. Правото на глас ни дава след това възможност да изискваме. Ако човек не гласува няма право да изисква. Не знам дали да бъда разочарован или да не бъда разочарован. Реално новата власт не е влязла още в действие. Силно се надявам събитията свързани с изкуството и културата, които се случваха и бяха ценни за Благоевград да продължат да се случват. Въобще културата да си остане едно от водещите звена в работата на община Благоевград. Не знам кой ще бъде заместник кмет по културата. Не знам кой ще бъде шеф на културата. Дали ще има някакво преструктуриране. Пожелавам успех на новият екип. Дано да успеем да работим…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене