Connect with us

Интервюта

Методи Байрактарски: Каня г-н Камбитов да го разходя из „Струмско“, за да му покажа с какво да се заеме веднага след изборите!

Published

on

Методи Байрактарски – Айс
Зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Едва ли има човек в Югозапада, който да не познава Айс, но за по-младите ще припомним: Методи Байрактарски – Айс е един от пионерите на българския Хип-Хоп. Започва да се занимава с Рап музика и Хип-Хоп танци, през 1991 год. Той е първият български солов рап изпълнител. По това време в родния Хип-Хоп прохождат, няколко групи: AVI MC, Рап Нация, Dynamic… Зимата на 1991 год. Айс записва първото си парче “Ежедневие” в което се засягат проблемите в училище, които си имал младият рапър. През 1995 год. Айс записва скандалното парче “Ден След Ден” (албум “До Крайна Степен”) Песен, разказваща за престъпниците и политиците, които ден след ден ограбват България, за безхаберието на корумпираните ченгета и групировките. Песента става № 1 в радио и ТВ класации. Изпреварвайки тогавашните фаворити Дони и Момчил и Каналето. Зад гърба си има стотици участия в концерти, шоу програми, ТВ и радио предавания. През 1997 год. Айс, основава “Power Dance” – школа по Hip-Hop танци в която е хореограф и учител. Организатор е на няколко големи благотворителни концерта. Прави първата дискотека – “Без цигарен дим” – “Rap Club Blagoevgrad”. В дискотеката не се предлага алкохол, а пушенето е забранено. През 2012 година семейството на световната звезда Vanilla Ice открива благоевградския рапър и се сприятеляват. Поддържат ежедневна връзка и за деня на Благодарността Vanilla Ice, изпраща видео поздрав на българският си двойник. Айс притежава изключителните права да представя Vanilla Ice и баща му, тенора Byron Mino в Европа. Айс има двама синове Георги и Методи Jr. През 2014 години Байрактарски, се свързва с популярният медиен магнат г-н Веселин Стаменов с предложението да прави музикална страница във вестник Топ Преса. Стаменов одобрил идеите на Байрактарски… Всичко друго се случваше ежедневно пред учите на читателите на медийната група на Топ Преса. Айс оглавява благоевградския офис на медията и е автор на едни от най-четените рубрики: “Лица От Югозапада”, “Зодия Професионалист”, “Деца За Пример”, “Искам Думата”, „Нагли Шофьори От Югозапада“, „Грозни Гледки От Благоевград“. За 6 години във Топ Преса Байрактарски е направил над 700 интервюта с интересни хора от Югозапада: актьори, певци, бизнесмени, лекари, политици… Айс бе и част от онлайн проекта „Неудобните” и шеф на „Благоевградска ВЕСТ“.

Г-н Байрактарски, публично обявихте, че подкрепяте  кмета Камбитов и бяхте атакуван от тролове и анти ГЕРБ настроени потребители на фейсбук…

– Държа да се знае, че аз съм безпартиен, не членувам никъде… Това, че в момента работя в медия, трябва ли да ме прави безпристрастен? И в това бях обвинен, трябвало да давам трибуна на всички борещи се, за влас. ЗАЩО??? Имам си мнение бе… Това е мое лично право! Топ Преса е частна медия, ние не получаваме държавни субсидии или грантове, за да плюем срещу някого. Ако имам мнение за някого си имам и трибуна да си го изразя. Ако на теб не ти харесва не ми чети вестника. Аз съм в добри отношения с много депутати, кметове, областни управители…  Държа да се знае, че колкото приятели имам в ГЕРБ, толко са и в ВМРО, ДПС, БСП… и всички други партии… Камбитов го подкрепям, защото наистина направи много за Благоевград… Ако някой не вижда, това което кмета и екипът му направи трябва да иде да се прегледа.  Аз го подкрепям, защото той започна много неща и държа да си ги довърши. Длъжен е да го направи. Така че спрете с това, че съм гербер… Не, не съм, нарцис съм!!!

Има ли Топ Преса договор с Община Благоевград, за медийно обслужване? Това е един от често поставяните въпроси от няколко от кандидат кметовете и общински съветници…

– Ще ми бъде много по лесно да кажа с кои общини нямаме договор. Топ Преса не е сайтче… Топ Преса е медийна група с няколко сайта, няколко печатни издания, продуцираме онлайн предавания, снимаме видеоклипове, правим късометражни филми. За мен би било обидно да нямаме договор с дадена община или кметство. Тук има нещо друго, което тормози част от питащите. Няма да споменавам имена… но медиен бос не се става със закупуването на пет домейна на промоция. Предполагам знаете колко струва един сайт – тъй наречените медии… Домейна – .com е 24 лв за една година. Домейна – .bg e 60 лв. Хостинга в зависимост от фирата е от 3 лв. до 6.75 лв./мес. Така, ме всеки може да си направи сайт и да казва, че има медия. Е да ама не… Зад успеха на Топ Преса има стотици безсънни нощи, часове извънреден труд. Много често нямам време за обърна внимание на децата си заради това, че трябва да се пише или да се снима или да се монтира нещо. Затова е обидно когато някой си сульо напише, че Топ Преса е еди-какво си!  Имаме договори с много хора, имаме много ПР договори всеки ден хора от бизнеса ме търсят за статии и рекламни карета. То се вижда във вестника, нали? Тук ще кажа и нещо много важно, което забравих. Топ Преса е единствената медия, което показва  нещата такива каквито са. Показваме и нередностите извършвани от хора на ръководни постове в Община Благоевград. Всичко е било доказано със снимки или видео. Ние не си затваряме очите, както правят други „медии“.

Познаваш ли другите кандидат кметове и какво ти е мнението за тях?

– Позамае Албина, Росен, Калоян и Дончо… Мога да кажа, че Албина е най-добрият адвокат който познавам. Много добър човек, помагала ми е много пъти. Малко преди да стартира кампанията аз бях в кантората й, за да направим интервю. Много ми хареса това, че иска да премахне таксите за детските градини. Това е много добра идея и я подкрепям напълно.  Лошото, е че при нея се набутаха тъй наречените политически хамелеони.  Роската несъмнено е най добрият кмет на Дъбрава. За много кратко време направи селото известно в целия Балкански полуостров. Работили сме и с Дончо и с Калоян. За Томов и Ризов не бях и чувал. Смешното е, че някои от тези хора надянаха костюми и започнаха да поднасят цветя тук-там. Само за да ги щракнат сайтовете на които са си платили. Къде бяхте вчера бееeee? Мога да ти кажа, кои нови лица искам да видя в общински съвет… Това са психологът Георги Костадинов, президентът на родната федерация по бейзбол и шеф на „Бизоните“ Ясен Неделчев, европейската и световна шампионка по таекуондо и кикбокс Албена Ситнилска… Това са хора, които познавам от много време, хора които не влизат в политиката за да крадат или строят а да направят нещо добро. Те са кандидати от различни партии и мисля, че няма да се намери човек, който да каже лоша дума за тях…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Интервюта

Не чакайте хубаво грозде от Санданско…

Published

on

Невижданата и продължителна суша удари лозовите масиви в община Сандански. Липсата на
ще се отрази на реколтата тази година. Между 20% и 40% са загубите в лозята на стопа
санданското село Катунци и в съседните населени места, където има най-много насаждения.
„Средно нашите загуби са 30%. Има гроздаци по лозите, но зърната не са надути, в тях
достатъчно сок, сухи са. Това важи най-вече за винените сортове грозде, десертните сортове
по-рано и при тях загубите са незначителни”, сподели за Топ Преса Йордан Халачев, който се грижи за
декара лозя в село Катунци.
Той и останалите стопани се молят да завали в близките дни, за да не станат загубите им о
големи. До началото на лятото очакваха по-високи добиви от декар, защото нямаше боле
насажденията. Сортовете „Мерло” и „Каберне” ще се търгуват от 80 стотинки до един
килограм от лозарите. Другият разпространен в района сорт грозде – „Широка мелнишка лоза”
продава за 60-70 стотинки за килограм.
Лозарите предупреждават да се внимава, когато се купува грозде от прекупвачи. Защото
изключени опити за измама на клиентите. Често търговците предлагат грозде от сорта „Ш
мелнишка лоза”, което представят като сорт „Мерло”. По този начин го продават по-скъпо.

Continue Reading

Интервюта

Ексклузивно! Кандидат депутатът Никола Джингаров пред Топ Преса: 2000 лева средна заплата е достижима цел и ние ще я постигнем!!!

Published

on

Г-н Джингаров, на финала на тази кампания, с каква нагласа влязохте в нея? На предишните избори, които бяха съвсем скоро показахте много добър личен резултат – близо 1500 гласа, а ПП ГЕРБ беше определена за първа политическа сила от избирателите на община Гоце Делчев.

Никола Джингаров:

Личният ми резултат никога не е бил от значение за мен. Ние сме отбор и се борим за това преди всичко да продължим темповете на градеж и развитие на нашия регион. Гражданите и бизнесът са в центъра на нашата кампания. Държим и се срещаме с хората лично не само заради рестрикциите заради ковид – кризата, а за да може в тесен контакт с тях не просто да ги слушаме, а да ги чуем. В тези срещи разбираме с удовлетворение, че хората ни вярват и очакват от нас много. Не се страхуваме да обещаваме, защото както знаят всички, ПП ГЕРБ е партията, която няма неизпълнено обещание. Знаят го лекарите от общинската болница, знаят го учителите заради ръста на техните заплати, знаят го шофьорите, които пътуват по построените от нас пътища, знаят го хилядите семейства със санирани апартаменти, пенсионерите, предприемачите. Мога да изброявам още.

Г-н Джингаров, вие обещавате сериозен ръст в средната работна заплата за страната, ако успеете да спечелите изборите и да управлявате. Кажете нещо повече по темата.

Никола Джингаров:

Да, така е. Средна работна заплата от 2000 лева е постижима цел, която ние ще изпълним. Доказахме, че знаем как и това не са просто думи. Умеем да работим със синдикати и професионални организации, зачитаме всички интереси и резултатите ни го доказват.

И един последен въпрос: Каква е Вашата кауза в политиката?

Никола Джингаров:

Моята кауза в политиката е повишаването на качеството на живота на всеки човек. То се измерва с много икономически и социални показатели, които са разписани в програмата ни. Но аз лично считам, че най-важно е хората да се чувстват щастливи. Всичко, което бих правил чрез участието си в парламента, има един център: всеки български гражданин да се чувства здрав, защитен, мотивиран да работи и да живее все по-добре. И бих работил заедно с всеки, който мисли като мен.

Continue Reading

Интервюта

ЦВЕТЕЛИНА УЗУНОВА: ПАРТИИТЕ ТРЯБВА ДА КАЖАТ КАКВО СЛЕДВА. ВСЕКИ СРЕЩУ ВСЕКИ ВЕЧЕ СЕ ИЗЧЕРПА

Published

on

Г-жо Узунова, след като представихме Вашата книга  за работата Ви с цар Симеон II „Отвъд PR-a”, обещахте специално интервю за читателите на Топ Преса.

– Благодаря Ви за вниманието. И се надявам Вашите читатели да са станали и читатели на моята книга. Тя предизвиква огромен интерес и тиражът вече е на изчерпване. Затова побързайте да си я вземете- ще научите много интересни неща и случки от кухнята на царския протокол и пиар.

Наскоро написахте в профила си във Фейсбук, че един жест на директорката на ПМГ „Яне Сандански” в родния Ви град Гоце Делчев много Ви е трогнал. Разкажете ни за това.

– Да, наистина много се развълнувах. Г-жа Елка Божикова е закупила екземпляри от моята книга и с тях е наградила изявени учители и ученици по повод патронния празник на моята гимназия и по случай 24 май. За мен това е голяма чест. Все пак става дума за училището, в което съм учила. Това е един вид моят „Златен медал” като възпитаник на тази гимназия. Такова голямо признание наистина е трогателно. Благодарна съм на целия учителски колектив.

Вие сте търсен политически консултант, виждате отблизо процесите в политиката. Каква предизборна кампания ни очаква?

 – Предишната предизборна кампания премина под мотото „всички срещу ГЕРБ”. Анти – говоренето имаше превес. С малки изключения, не се чуха никакви идеи и политики за хората. Всички бяха наострени срещу старата система. При това без никаква яснота какво ще я замени. Тонът беше зададен от новите играчи на сцената- било с крясъци, било с мълчание. За съжаление, 45-то Народно събрание разочарова повечето избиратели. Ще го запомним с най-бързо забравените предизборни обещания, с нелицеприятния тон, обидите между депутатите, както и с лъсналите големи лични амбиции на някои нови-стари политици.

Мисля, че схемата „всеки срещу всички” ще приключи. Хората очакват реални решения за живота им – цели сектори в икономиката издишат, много българи губят работата си, не се знае каква есен ни очаква предвид пандемията…. Крайно време е политиците да кажат оттук нататък какво следва, какво бъдеще чертаят на България и как ще го постигнат, а не да крещят едни срещу други. В новия парламент ще им се наложи да се обединяват, защото този път трябва да има правителство.

Мислите, че няма да има компромати ли?

– Знаете ли, от години, когато давам интервюта преди избори, повтарям дано да има конкуренция на идеи за хората, а не компромати. Но това така и не се случва. Много български политици предпочитат да очернят   опонентите си. Да критикуваш, без да даваш алтернативна идея, е много лесно занимание. Но не води до нищо полезно за избирателя. Хората гледат само скандали, дават доверието си, но после животът им продължава по абсолютно същия начин. Това се случи на последните избори. Промяна ще има тогава, когато подбират по- внимателно. Няма как години наред да залагат на едни и същи, да се разочароват многократно от тях, но да ги избират отново и отново с надеждата, че най –накрая все ще се сетят за народа. Или пък да пропиляват гласа си за нови месии, зад които не се знае какви интереси стоят. Това е наивност. Време е за прагматичен подход – гледаш идеите, гледаш кой какво е направил в живота си преди политиката или в политиката дотук, преценяваш дали има капацитета да изпълни обещаното и решаваш. Ще дам конкретен пример – партия ВОЛЯ, например, предложи нещо много важно – безплатни лекарства за ученици и пенсионери. Социологически проучвания сочат, че над 69% от българите искат тази мярка да се въведе веднага, но те не дадоха гласа си за това. БСП сега са припознали тази мярка, защото тя наистина бързо ще се отрази положително върху семейните бюджети. Затова казвам, че е време за прагматичен избор на 11 юли. Не с емоция, не следвайки измислени скандали, а с „електорален егоизъм”, нека така го нарека. Т.е. хората да мислят първо за себе си и за това кой от всички кандидати може да им служи.

Как ще коментирате разцеплението в ляво- връщането на Жан Виденов ще отнеме ли електорат от БСП?

– Това беше наистина изненада. По-младите хора не помнят, но моето поколение и по-възрастните добре знаем с какво се свързва правителството на Виденов. Видяхме как за един ден рухва банковата система, как се стопяват спестяванията на милиони българи, мутризацията беше във възход, заплатите бяха паднали на 5 долара, а пенсиите  – 3 долара! Тези неща не бива да се забравят. Обществото очаква много отговори от Жан Виденов за онези години, а не нова партия. Не вярвам да отклони гласове от социалистите.

А по оста ГЕРБ – Слави Трифонов очаквате ли изненади?

– Вижте, коментираме с колеги напоследък, че там всичко заприлича на една междуличностна битка.  А и мълчанието вече не е продуктивно, намеква за задкулисие. Хората искат политиците да им говорят, да има прозрачност в действията им. Предстои да видим ИТН без Слави, който не води листа, дали ще набере същата популярност и доверие и дали ГЕРБ започва да залязва след толкова години управление.

Мисля си, че вече живеем в много различно време. Приключва образът на стандартния политик, когото познаваме от тези 30 години преход. Събитията и у нас, и по целия свят, показват, че е време да излязат напред повече технократи, новатори, прагматични хора, които не политизират излишно, а повече действат. При това почтено. Хора, които изглеждат модерно, говорят езици, имат добро образование. Тогава ще има и успешна политика. Управленецът на новото време няма и да си помисли да злоупотребява с обществените ресурси, да складира боклуците на Европа в красивата ни Родина, да се кланя на чужди столици. Почтеност, прагматизъм и патриотизъм – това ще бъдат, според мен, ценностите на успешните политици занапред. От години липсват такива хора в институциите. Вярвам, че скоро точно такива личности ще имат шанс да променят България за добро.

Благодаря Ви за това интервю. Ще Ви потърсим отново да коментираме очакваните резултати от изборите на 11 юли.

Continue Reading

Интервюта

Синът на починал лекар от COVID с успешна кариера в София се върна като доброволец в Гоце Делчев!

Published

on

Синът на непрежалимия педиатър от Гоце Делчев д-р Костадин Камбов – Младен се върна в родния Гоце Делчев за да стане доброволец в местната болница. 

Младен Камбов развива изключително успешна кариера на дентален специалист в София, а клиниката му е една от най – предпочитаните в столицата за лечение на денталното здраве. “Тази седмица ще бъда доброволец в болницата в гр. Гоце Делчев , в отделението, където баща ми прекара повече от 40 години от своя професионален път като завеждащ детско отделение…днес отделението е превърнато в голямата си част в Ковид отделение ,има 24 пациенти с ковид и само 4 деца! Надявам се да бъда полезен и да опозная по-добре екипът, който се грижи за здравето на децата от над 80 хиляден регион и който баща ми толкова много обичаше! ” Споделя през сълзи младият професионалист, достойне да се нарече истински родолюбец.

Доктор Костадин Камбов почина от COVID - 19

Доктор Костадин Камбов почина от COVID – 19

Д-р Младен Камбов е родом от град Гоце Делче и е основател на Дентална клиника Камбов и работи непрекъснато в посока да развива стоматологичната практика с разбиране към пациентите и техните нужди. Един от най-добрите специалисти в имплантологията и естетичната стоматология, той отделя голяма част от времето си за курсове с цел повишаване на квалификацията и запознаване с новите тенденции в областта на стоматологията, всичко – с идеята да предложи най-добрата услуга. Д-р Камбов е носител на приза “Най-добър млад имплантолог” в национален имплантологичен конкурс, организиран от Implant BH за 2018 г. Същата година на най-престижния конкурс за дентална медицина в България, “Усмивка на годината”, получи първа награда в една от най-тежките категории – “Имплантологичен случай”. Отличията продължават и през 2019 година, когато за втора поредна година д-р Камбов бива отличен с първа награда, този път в категорията “Комплексен случай” на конкурса “Усмивка на годината”. През 2020 г. на същия конкурс, но вече в международен формат, д-р Камбов в екип със зъботехник Стефан Петров печелят първа награда в категорията “Керамични възстановявания”. Воден от каузата, че лекува не само зъбите на хората, но и променя техния живот, д-р Камбов предлага най-подходящото лечение спрямо спецификите при всеки пациент. Този подход на работа може да се види и усети в работата на всеки един член от екипа на Дентална клиника Камбов.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ