Община Дупница никога не е давала терен под наем на фирмата, която стопанисва сметището под АМ “Струма” , заяви заместник-кметът на града Крум Милев

Зам. кметът на Дупница: Сметището под АМ “Струма” се стопанисва неправомерно

“Община Дупница никога не е давала терен под наем на фирмата, която стопанисва отпадъците. Това, което го виждате, се стопанисва неправомерно от нея, за което имаме дела”. Това заяви в предаването “Здравей, България” заместник-кметът на града Крум Милев.

По думите му сметището е от поне 4-5 години под магистралата. „Това не са отпадъци. Това са промишлени суровини, които Кольо Илиев използва за преработка и продаване. Това е единствената фирма в Югозападна България, която има лиценз да изкупува такива суровини”, обясни още Милев.

Заместник-кметът на Дупница допълни, че администрацията се е опитала да се справи с проблема по различни начини, включително и със санкции. „Писали сме на АПИ, писали сме до РИОСВ и до други институции. От АПИ нямаме отговор. До тях писахме през април 2018 година. От тогава знаят, че има опасност от пожар”, коментира още Крум Милев.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене