Жълт код за опасно горещо време утре в Благоевград

В четвъртък ще е слънчево, около и след обяд горещо. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 33 и 38 градуса.

Жълт код за опасно време и високи температури е обявен в 16 области.

Предупрежденеито е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол.
По Черноморието ще бъде слънчево със слаб югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са до 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 25-27 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
И над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по билата – до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще достигне около 27 градуса, на 2000 м – около 18 градуса.

Времето ще остане предимно слънчево и в петък и събота. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, главно над планините и планинските райони, но само на изолирани места през първия ден в Западна България, а в събота – в Източна Стара планина, ще превали слаб краткотраен дъжд.
За кратко в Дунавската равнина ще се появи северозападен, в събота – североизточен вятър, ще бъде предимно слаб. Температурите ще са почти без промяна, малко по-високи от обичайните за първата половина на август – преобладаващите максимални ще бъдат между 32 и 37 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене