Неврокопчанинът Любен Попов триумфира с шампионската купа по тенис сред конкуренцията на 72 състезатели

Неврокопчанинът Любен Попов триумфира във втория тенис турнир ITL Challenger, който се проведе през уикенда в клуб 18.82. На финала той се изправи срещу Стефан Миланов, треньор при домакините и международен съдия, но се наложи с 6:4.

Втората уикенд надпревара на Интерактив тенис събра 72-ма състезатели – не само най-запалените аматьори, но и бивши състезатели и действащи треньори. През двата дни се изиграха повече от 80 срещи, изпълнени с оспорвани размени на топки и впечатляващи удари. В събота на кортовете излязоха тенисистите от категория 250, а до финала стигнаха Тихомир Желев и пристигналият специално от Пловдив Атанас Гаджев.

След десетки интригуващи разигравания и обрати Желев победи с 6:3. N1 в утешителната надпревара стана треньорът Георги Стоев, който загуби в първи кръг от Нурлан Ракимов.

В неделя в надпреварата се включиха най-добрите. След игра на изключително високо ниво до мача за титлата стигнаха Любен и Стефан, като по-добър се оказа Любен. (на снимката в ляво)

„Доволен съм и от турнира, и от представянето си, заяви шампионът, след като вдигна купата. Мачовете бяха физически изтощителни, защото времето беше топло и от всички играчи се изискваха доста усилия в жегата. По пътя към финала имаше трудни моменти, а и самият финал беше изключителна битка. Противникът ми беше много добър и разиграванията не бяха леки. Но във всички мачове превъзмогнах доста препятствия и като цяло подобрих играта си.”

Следващото предизвикателство пред най-запалените аматьори от цяла България е RIU Pravets Open. От 26 до 28 юли семейната тенис и СПА верига Weekend tour събира за пореден път приятели от цяла България, за да играят тенис и голф, и да починат в невероятната атмосфера на луксозния Риу Правец голф и СПА.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене