Сидеров: С партньор САЩ губим 2 млрд., с партньор Русия печелим 2 млрд.

Патриотизъм е да спазваш първо българския интерес, заяви лидерът на АТАКА 

Това да определяш като добра сделката за F-16, при която България плаща скъпо и прескъпо за американски самолети, които още не съществуват, граничи с национално предателство. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването „Неделник” по АЛФА ТВ. Той смята, че трябва да направим ясна сметка за партньорството си.

„В момента имаме за партньор САЩ, които ни нанасят щети за 2 милиарда. През 2014 г. същите ни забраниха да правим „Южен поток”. Ако не бяхме ги послушали и бяхме избрали за партньор Русия, от 2015 до днес – за 4 години – по половин милиард долара на година, прави точно 2 млрд. долара в полза за България. Те щяха да са влезли досега в хазната на страната. А сега с партньорство със САЩ плащаме 2 млрд., чакаме следващите 4 години и не знаем дали ще дочакаме първия самолет. Тук няма филство, няма фобство, има чист кристален патриотизъм, oт кое печели България”, каза Сидеров по АЛФА ТВ. Той допълни, че сега платихме накуп милиарди, след което САЩ могат да кажат във всеки момент, че няма да ни доставят самолетите, тъй като не сме изпълнили някакви условия.

Сидеров заяви, че тези, които си предлагат услугите на Големия брат, нанасяйки вреди на България, не стават любимци на САЩ.

„САЩ използват политици по цял свят, след което ги захвърлят, дори ги вкарват в затвора. Така действат спрямо останалия свят. В случая те използват партии като ВМРО да осъществяват своите интереси. Ако ВМРО смятат, че ще получат потупване по гърба от американското посолство, трябва да ги разочаровам, че няма да се случи. Просто ще бъдат използвани”, подчерта Сидеров.
В заключение каза, че неизгодната за България сделка, подкрепена в НС от ГЕРБ, ВМРО и ДПС, показва, че вече имаме една полузаявена коалиция, която взе антиевропейско решение.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене