Георги Корчев: Кметът Камбитов и екипът му си вършат работата чудесно…

Георги Корчев е новият председател на Комисията по здравеопазване в ОбС-Благоевград. Срещаме се в ресторанта на хотел „Хавана“, който се намира в кв. Струмско.

Ти си популярен в Благоевград, още преди да станеш общински съветник. Имаш хотел. Идват ли при теб хора, които знаят, че си общински съветник и да отправят лични молби?

– Да. Имал съм такива случаи. Познати, приятели, случайни хора с различни молби. Молби свързани с бита. Където мога и имам възможност съм помагал. Опитвам се да бъда полезен на хората.

Какво ти е мнението за цирка, който се случва понякога в общински съвет? Очаква се там да са сериозни хора, хора които мислят за доброто на града, но понякога виждаме как личното надделява и се превръща в цирк.

– Паднаха много ниско страстите на някои хора, така да го кажем. Това не е нужно. Хора, които са обществени личности, популярни личности падат на много ниско ниво. Не говорим за проблеми и реални неща, а говорим за глупости. Глупости, които на никой не са полезни и нужни.

Ако имаше магическа пръчка, какво би направил? Кое ще е първото нещо, което би променил в Благоевград? Кое не ти харесва, кое те дразни?

– Аз първо правя една самокритика върху себе си. Най-лесно е да се критикува. Аз не критикувам. Мога да ти кажа хубавите неща в Благоевград. Работи се. Правят се нещата. Трудно е наистина и най-лесно ще бъде да се критикува. Хубаво е да гледаме позитивно на нещата. Ето например това което прави г-н Камбитов, той доказа, че е най-успешния кмет на Благоевград. Милее за града направи много и това се вижда от много хора. Не е важно кой от коя партия е. Камбитов направи много неща, които ще останат много след него. Тук не мога да не отбележа и това което направи и прави Христина Шопова – зам.-кмет по култура и хуманитарни дейности. Успеха на Francofolies не може да бъде отречен, а и всички други неща които се правят. Благоевград е №1 в много отношения…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене