Прогноза за времето – 14 април (неделя)

Днес валежите на изток ще продължат, а след обяд ще се активизират и в Западна България, като на места в планинските райони ще са интензивни. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните – между 11° и 16°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца, но към края на деня ще започне да се повишава. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

За Гоце Делчев времето ще е предимно облачно,  кратък дъжд и максимална температура до 17°.

Жълт код за валежи е в сила за четири области в Източна България. Предупреждението е в сила за областите Шумен, Добрич, Варна и Бургас. В тези райони прогнозите са да вали дъжд с количества за денонощието между 15 и 25 л/кв.м, на отделни места до 30-40 л/кв.м.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури там ще бъдат между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Над планините ще бъде облачно, на много места и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, по-значителни след обяд над масивите от Югозападна България, където е възможно и да прегърми. Над 1 800 метра дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1 200 метра ще е около 7°, а на 2 000 метра – около 1°.

На 14.04.2019 слънцето ще изгрее в 06:48 часа и ще залезе в 20:07 часа. Продължителност на деня 13:19 часа.

На 14.04.2019 луната ще изгрее в 14:05 часа и ще залезе в 04:05 часа. Осветеност на диска в 0h UT 64 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Облачно и хладно ще бъде и в понеделник. Превалявания от дъжд, предимно слаби, ще има на места в югозападната част на страната. Вятърът ще е слаб до умерен, от изток-североизток.

Във вторник незначителни превалявания ще има само на изолирани места. Ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Сутрешните температури ще се понижат и на отделни места в Североизточна България и по високите полета при изясняване в нощните часове ще се образува слана.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене