Триумф на кикбоксьорът Б. Шумаров в Дижон

Поредния значим международен успех записа най-добрият петрички кикбоксьор Богдан Шумаров.

Двукратният победител в анкетата “Спортист на годината в Петрич” спечели 4-странния турнир от веригата “No Strike, No Life” /версия К-1/ в категория до 71 кг, който се проведе в Двореца на спорта в Дижон. Само 300 VIP зрители получиха покани да заемат места около ринга, за да наблюдават на живо боевете, излъчвани по френския телевизионен “Canal +”. По регламент Шумаров, който е дебютант в състезанието, трябваше да срещне на полуфинала холандеца Дамиан Ори, но той се контузи и не излезе срещу българина.

В другия полуфинал турчинът Фуркан Карабах победи азера Илхан Алиев. Във финалния сблъсък състезателят на варненския клуб “Боил” доминираше през трите рунда и спечели по точки.

“Срещу турчина не оставих съмнение в превъзходството си. Със спечелването на турнира заслужих правото да се бия тук отново през юни. Тогава ще срещна победителя от първото издание на “No Strike, No Life” Адам Гилета. Нетърпелив съм това да се случи, защото жадувам за реванш. Полякът Гилета е състезателят, от когото загубих на финала на световното първенство в Будапеща през 2017 г. и идва време да покажа на всички, че загубата ми тогава е била случайна”, заяви файтерът от петричкия квартал „Виздол”.

Следващата изява на Шумаров е на 29 март в румънската столица Букурещ, където се пуска в тамошната верига “Colosseum”.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене