Посещение на изложба в Св. Неврокопска митрополия

Учениците от III Б група – начален етап и от VI група – прогимназиален етап към Трето ОУ „Братя Миладинови“, ръководени от своите учители г-жа Жостова и г-жа Грозданова, посетиха изложбата в Св. Неврокопска митрополия, организирана по повод на отбелязването на 70 години от мъченическата смърт и 130 години от рождението на Неврокопски митрополит Борис.

Учениците имаха възможността да се запознаят с делото и живота на Неврокопския митрополит Борис чрез беседа, проведена от г-н Даутов, както и чрез експозицията на изложбата.

Те си направиха и снимки пред секвоята, извисяваща се в двора на митрополията, която Неврокопския митрополит Борис донася и засажда.

Учениците получиха и подаръци – брошури, съдържащи информация за живота на Неврокопския митрополит Борис.

Изложбата бе подготвена със съдействието на Св. Неврокопска митрополия, Югозападен университет „Неофит Рилски“, Държавна агенция „Архиви“, Македонския научен институт, Община Благоевград.

Използваните документи са предоставени от Централния държавен институт, Държавен архив – Благоевград, Държавен архив – Видин, Архив на Комисията по досиетата, личен архив на Зиновия Ганчева, Архив на Руската федерация и др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене