Джаз фестивалът в Банско е в своя разгар (СНИМКИ)

След тържественото откриване на 21-то издание на Банско Джаз Фест, на което присъства председателят на Народното събрание – Цвета Караянчева, музикалните вечери в планинския град вървят с пълна сила.

Джаз фестивала в Банско е в своя разгар
Снимка: Община Банско

На сцената на едно от най-значимите културни събития на Балканите, рамо до рамо с най-добрите български изпълнители, се изявяват джаз групи и изпълнители от цял свят. Феноменът в родната музика Петя Буюклиева и българският Франк Синатра – Васил Петров, вече зарадваха публиката с изпълненията си.

Джаз фестивала в Банско е в своя разгар
Снимка: Община Банско

Durty Purchase, Асид Фолк Файв и Indigo Kids, са другите родни попълнения в програмата на форума. Почитателите на джаза чуха за пръв път у нас Биг бенд „Нишвил“ с диригент Владан Караджов от Сърбия. Музикантите пристигат от Ниш, а оркестърът носи името на известния фестивал, който всяко лято събира елитни джаз изпълнители от цял свят.

Джаз фестивала в Банско е в своя разгар
Снимка: Община Банско

Сред участниците са и атрактивните изпълнители от Jive Aces от Великобритания, NATO Jazz Combo от Белгия, Камелия Тодорова и Станислав Арабаджиев от България, известните Gipsy Kings by Paco Baliardo и други.

Последната съботна вечер е отредена на австрийския бенд Джук Джойнт Роялс, американците Омар Хаким и Рейчъл Z и младата фурия, в чиито вени тече музика – Рут Колева. Обявената за най-влиятелната българска певица в социалните мрежи, тя идва със своя бенд, с който осъществява турне в Азия и Европа.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене