Братя Галеви се върнали в София, бегълците пак всяха страх в родната си Дупница

Братя Галеви се върнаха в София, само че не физически, а само на документи. Оказва се, че избягалите в пълна нелегалност дупнишки мафиоти продължават да се надсмиват на държавата. Официално издирваните от Интерпол Ангел Христов и Пламен Галев, които са осъдени с ефективни присъди и конфискация за хиляди левове, не са спирали да въртят бизнеса си.

Двамата мафиоти официално са в неизвестност от шест години, когато Върховният касационен съд потвърди присъдите им като главатари на организирана банда за рекет и изнудване. Пламен Галев бе осъден на 5 години затвор, глоба 10 бона и конфискация на една трета имущество. Ангел Христов получи 4 години, глоба от 7 бона и конфискация на една четвърт от авоарите му. Малко преди да влязат в затвора, Галеви успяха да избягат, а голяма част от имуществото им и до днес не е конфискувана.

Компания в чутовната подигравка им прави и друг издирван престъпник от Интерпол – наркобосът Христофорос Аманатидис-Таки. Общата им фирма “Евро Ойл Груп” внася протокол от общо събрание. Дупнишките мафиоти, Таки и пернишкият наркобос Феодор Феодоров-Федката се оказва, че притежават по 25 процента от фирмата, която се занимава със строителство и търговия на горива.
Самата дейност на фирмата не е на най-високо ниво, но всяка година изготвят финансов отчет, който се одобрява от собствениците. Ако не го направят, следва глоба. Като съвестни граждани Галеви и техните съдружници Таки и Федката чинно свикват съответното събрание в офиса на фирмата на бул. “Пушкин” в София. От протокола за събранието на “Евро Ойл Груп” става ясно, че дупнишките мафиоти са изслушали изключително внимателно детайлния доклад на управителя на фирмата.

От самия документ става ясно, че дружеството не развива дейност и има нула лева приходи. Това не пречи Ангел Христов и Пламен Галев да се интересуват живо от съдбата на “Евро Ойл Груп”. След като се запознават със състоянието на фирмата, те възлагат на управителя да внесе съставения на място протокол в Агенцията по вписванията, каквото е законовото изискване. Поръчката на Галеви чинно е изпълнена, но подаденият документ се приема с недоверие от държавните чиновници. Те отказват да го приемат и с допълнително писмо настояват Галеви отново да потвърдят с нарочна декларация присъствието си на общото събрание. Към днешна дата това така и не е направено. Причина според хора от подземния свят е служебната ангажираност на мафиотите и необходимостта поне формално да се укриват на МВР, пише “Ретро”.

Оказва се, че казусът никак не е единствен и първи по рода си. Откакто дупнишките мафиоти напуснаха България, фирмите им никак не са замрели, развиват активна дейност и имат приходи от хиляди левове, като всичко по документи дължат на доверения си счетоводител Красимир Оков, който също бе подсъдим по делото да рекет, но продължава да движи бизнес интересите на Ангел и Пламен.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене