За пореден път едно от най-големите петрички села Марикостиново е без вода

За пореден път едно от най-големите петрички села Марикостиново е без вода. Причината за безводието в селото е поредната четвърта голяма авария на 60 годишния водопровод. довеждащ жизнено важната течност от село Петрово до село Марикостиново.

Наши читатели от с. Марикостиново пък ни изпратиха снимков материал, където се вижда как хората на опашка пълнят вода от единствената чешма в селото. Тя е от стария водопровод на селото, a водохващането е от водоем над Марикостиново.

Днес два екипа от двете водни дружество в Петрич и Сандански са на поредната авария, която е възникнала между селата Катунци и Враня. Управителите и на двете дружества Ивайло Христов на „ВиК“-Петрич и Крум Аргиров на „Увекс“- Сандански са на мястото на аварията.

От тях разбрахме, че аварията днес е на труднодостъпно място и тежката техника едва е стигнала до там.

„От три дни работим по аварии, оправяме ги и пак тръбите гръмват,не издържат на налягането. Работим заедно с колегите от Сандански, но нямаме гаранция дали ако пуснем водата няма да последват още.“- заяви управителят на ВиК Петрич Ивайло Христов от мястото на аварията.

Ани Георгиева

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене