Дадоха старт на Планинско рали „Благоевград“

Започна 2-ри кръг от Националния рали шампионат по планинско изкачване Планинско „Благоевград“. Организатори на събитието са автомобилен спортен клуб „Диамо“, БФАС и Община Благоевград.

Административната и техническа проверка на участниците и техните автомобили се проведе вчера на пл. „Македония“. Бяха подадени 46 заявки за участие като сред пилотите има състезатели от Гърция и Македония.

Официалното откриване на първенството бе дадено пред МОЛ „Ларго“. Директорът на Планинско „Благоевград“ Диана Стоянова  благодари на кмета за отличното партньорство и съдействието.

След официалното откриване на Планинско „Благоевград“ пилотите се отправиха към трасето, за тренировки и квалификационни маншове.

Същинската част на ралито е стартира днес – неделя, от 11:00. Надпреварата ще се проведе по познатото трасе – пътя от кв. „Еленово“ към село Делвино.

Награждаването ще се състои веднага след края на състезанието. В паузите между състезателните маншовете организаторите са подготвили изненади за любителите на високите скорости.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене