САНДАНСКИ ПОСРЕЩА ВЕЛИКДЕН С БОГАТА ПРОГРАМА

Община Сандански е подготвила богата културна програма за целия месец април

Един от най-слънчевите градове в България, Туристическа дестинация № 1 за 2017 г. – град Сандански, ще посрещне предстоящия Великден с богата културна програма – наситена със събития и спортни прояви.

На 31 март, от 10:00 ч. на пл. „България“ малките лазарки от ДГ „Радост“ ще внесат цвят и настроение на Лазаровден, като изпълнят обичая „лазаруване“.

В първия ден от Страстната седмица – Велики понеделник – 2 април, Епископска базилика – Сандански ще се превърне в галерия на изкуствата. В 17:30 ч. ще бъде открита Изложбата на Кирил Божкилов – „По светите места“.

На 3 април – Велики вторник, община Сандански и всички учебно–възпитателни заведения ще проведат традиционния благотворителен Великденски базар в подкрепа на двегодишната Божидара Самарджиева от село Катунци. Детето има гастроентерологични проблеми, които водят до отслабване и обезводняване на организма. Средствата са нужни за проследяване хода на заболяването и провеждане на строг хранителен режим. Базарът ще започне в 17:00 ч. на пл. „България“ и всеки, който има възможност да подкрепи инициативата, закупувайки си красив предмет, яйце или картичка, ще помогне за едно добро дело.

На 7 април – Велика събота, в 11:00 ч. в парк „Свети Врач“ ще бъде открита „Алея на занаятите“, където по време на най-светлите християнски празници, всеки посетител ще може да се докосне до традиционните занаяти на българина, съхранили духа и културата на България.

На 8 април – Великден, в 11:00 ч. на пл. „България“ ще се състои Великденски концерт.

На 10 април, в 17:30 м. Епископска базилика – Сандански ще бъде домакин на Великденска изложба.

Празничната програма за месец април продължава със събитията, посветени на Празника на град Сандански, много театрални постановки, изяви на ученици и концерти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене