Пресата гърми! Сашка Васева преживяла…

Една от най-рисковите професии е тази на фолкпевците. Контингентът на лекия жанр обикновено е подпийнал и въоръжен до зъби.

Не са един и два разказите, в които дори много известни фолкпевици са ставали обект на сексуално посегателство, пише „Телеграф“.

Веднъж бизнесмен, пък извадил пистолет и стрелял във въздуха, а после изкарал дует със своята землячка фурията Сашка Васева.

Илиян Михов – Баровеца също често попадал в опасна компания, но даваща солидни бакшиши. Култовият музикант брал голяма шубе, докато пял на купон на ВИС. Не е тайна, че когато пийнели копоите на боса, вадили патлаци и стреляли като във филм на Горан Брегович. С приятели, пък певецът веднъж отишъл в заведение в Панчарево. Там се оказал лично босът на висаджийте Георги Илиев. Той го извикал и му казал да му пее някаква песен на уше. Какво да прави Баровеца, решил да изпълни своя дълг – изкарал „Есенна балада“ на Мирослав Илич. За щастие онази вечер се разминало без инциденти, дори получил няколко пачки бакшиш, който босът на трибуквената групировка му сложил в пазвата. През 2013 година в нелеп инцидент пострада и фолк певицата Таня Боева. Тя изнасяла концерт на младоженци. когато развеселен гост и предложил да гръмне с пистолет с халосни патрони „за градус на настроението“. Фолкдивата без много да му мисли, гръмнала пищова и стреляла, за да не е капо. „Държах пистолета много близо до себе си. Трябваше да се отдалеча, но не знаех това. От силния звук на секундата ми заглъхна ухото Тогава си помислих, че съм спукала тъпанче. Но слава Богу не беше това“, казва фолкпевицата. Заради възпаления си нерв обаче тя беше близо седмица на системи в ИСУЛ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене