Пиринтекс се подготвя за 25 годишен юбилей и няма никакво намерение да напуска Гоце Делчев

25 годишен юбилей ще отбележи фирма „Пиринтекс“ през тази година. Известната шивашка фабрика все още е най-голямата чуждестранна инвестиция в град Гоце Делчев и региона, в която в момента работят повече от 2400 души.

„На всички ни е трудно, но не се отказваме да държим едни от най-високите заплати в бранша в региона“ – коментира собственикът на фирмата Бертрам Ролман. „Изминаха много години на сериозни усилия, фирмата ни има дългосрочен план за развитие в региона. Работа има, продължаваме да набираме млади хора и хора, мотивирани да работят добре, за което да получават добро заплащане.

Промените и оптимизацията на дейността ни са насочени към по-висока производителност на труда, което означава и по-добри заплати за тези, които работят по-добре, каза още немският инвеститор, като посочи, че от 2011 г. досега възнагражденията в предприятието растат средно с по около 7% всяка година.

Бертрам Ролман опроверга всички слухове и твърдения, че фирма „Пиринтекс“ имала намерение да напуска района, да затваря фабриката и да пренасочва производството си в други държави. „За съжаление, тези слухове се пускат целенасочено, за да демотивират част от работещите във фирмата и хора, които биха искали да постъпят на работа при нас“, категоричен е управителят на най-голямата фабрика в региона.

/hronika-bg.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене